Left Right
scrollTop top

Justin Bieber scoort zevende nummer één album met ‘Changes’


Justin Bieber
© Instagram/@justinbieber

Het nieuwste album van Justin Bieber, Changes, is binnengekomen op nummer één in de Billboard top 200. Daarmee verbreekt de jonge artiest het record van Elvis Presley. Het is de zevende keer op rij dat een plaat van Bieber de hoogste notering in de lijst haalt.

De 25-jarige Justin Bieber is de jongste solo-artiest ooit die met zeven albums op nummer één in de lijst is binnengekomen. Zo verbreekt hij het record van Elvis Presley die al 59 jaar overeind bleef. Presley was 26 jaar toen hij zijn record verbrak met z’n zevende album Blue Hawaii in 1961.

Changes

Changes is het eerste album van Bieber na een stilte van vier jaar. Vorige week gingen er zo’n 231.000 exemplaren over de toonbank in de Verenigde Staten, wat hem een plaatsje op nummer één opleverde. Daarnaast staat z’n plaat ook op nummer één in het Verenigd Koninkrijk. Bij ons staat Changes op nummer drie in de Ultratop.

Zijn vorige plaat, Purpose, stond in december van 2015 op nummer één in de Billboard top 200. Ook Believe: Accoustic (2013), Believe (2012), Under The Mistletoe (2011), Never Say Never: The Remixes (2011) en My World 2.0 (2010) haalden die lijst.

Zelfreflectie

Zijn album Changes komt er na een periode van zelfreflectie waarin Bieber zijn problemen met drugsmisbruik aanpakte. Maar hij reflecteerde ook over zijn tienerbekendheid en volwassen worden. Veel van zijn liedjes zijn gewijd aan z’n vrouw, model en actrice Hailey Baldwin.

Bij de release kreeg het album gemengde kritieken van critici, waarvan de meerderheid de inhoud van de songteksten, het gebrek aan variatie en de emotionele rijpheid bekritiseerde. Anderen waren dan weer wel positief over de productie en de zang van Bieber.

Oordeel hier zelf over het nieuwste album van Justin Bieber:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…