Left Right
scrollTop top

Bedankt, Shazam! App gaat nu ook muziek zoeken aan de hand van songteksten


Muziek Shazam Lyrics Songtekst
© Pexels

Muziekherkenner Shazam is misschien wel dé belangrijkste app op telefoons van mensen die graag nieuwe muziek ontdekken. Je laat de app een nummer horen dat je zelf niet kent, et voilà, de titel, uitvoerder en het album verschijnen op je scherm. Maar nu heeft Shazam een nieuwe functie, die misschien zelfs nóg handiger is!

Iedereen heeft wel al eens Shazam gebruikt. Da’s een handige applicatie die op basis van een geluidsfragment de titel en uitvoerder van dat nummer gaat opzoeken. En nu krijgt de app een nieuwe functie. Shazam gaat nu namelijk ook aan de slag met songteksten!

Easy, peasy, lemon squeezy

Alles wat je moet doen, is op het vergrootglas klikken, dat onder de gigantische Shazam-knop staat. Daar geef je dan een stukje tekst in en de rest gebeurt vanzelf. De app geeft je verschillende nummers waarin die lyrics voorkomen, en je hoeft alleen nog maar te kiezen!

Shazam songteksten lyrics
Shazam

Hoe perfect is de songtekst-zoekfunctie?

Hoe perfect de tool werkt, is nog een beetje onzeker. Als we bijvoorbeeld een stukje uit Billie Eilish‘ nieuwste nummer ingeven, staat dat maar op de derde plaats in het lijstje. Daaronder krijgen we wel te zien wat de precieze tekst van No Time To Die is.

Dat wil zeggen dat de tool ook eventuele schrijffouten uit je zoekterm gaat halen. En da’s dan wél weer handig.

Bedankt, Apple Music!

De nieuwe songteksten-tool is er gekomen onder invloed van Apple Music. Dat bedrijf kocht in 2017 de rechten op Shazam en stelt de songteksten van alle nummers ook beschikbaar voor z’n gebruikers. Die gebruikt de muziekzoeker dan weer om zijn werk te doen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…