Justin Bieber over Billie Eilish: “Ik wil niet dat ze hetzelfde als ik moet meemaken”

Billie Eilish en Justin Bieber hebben één belangrijk kenmerk gemeenschappelijk: ze veroverden allebei de wereld toen ze nog tieners waren. En dat dat niet altijd even makkelijk is, benadrukte Bieber nog maar eens tijdens een interview. Hij maakte toen ook duidelijk dat Eilish altijd op hem zou kunnen rekenen, want hij is “maar een telefoontje van haar verwijderd”.

Justin Bieber loste vorige week z’n eerste album sinds 2015. ‘Changes‘ heet het en het beschrijft precies wat je vermoedt: de veranderingen die de ondertussen 25-jarige zanger heeft doorgemaakt de voorbije jaren. Dat zijn er heel wat, want hij werd bekend toen ie amper 16 jaar oud was.

Terug op het rechte pad

Wereldberoemd worden terwijl je nog maar een tiener bent, is niet makkelijk. Dat bevestigde Bieber tijdens een interview voor Apple Music. Z’n wereldwijde succes heeft hem op een pad van self destruction gevoerd, vertelde hij. “Ik weet niet of ik het overleefd had op die manier”, zei hij zelfs.

Z’n huwelijk met Hailey Bieber (die daarvoor nog Baldwin heette) heeft hem op het rechte pad getrokken én gehouden. Wanneer hij doorhad dat ze daarvoor zou kunnen zorgen? Toen hij haar op een evenement zag met een kindje. “Toen klikte er iets. Toen besefte ik dat zij the one was.”

(Te) jong voor de muziekindustrie

Justin Bieber had het tijdens het interview niet alleen over z’n vrouw Hailey. Hij vertelde ook over een andere vrouw: Billie Eilish. Bieber wil haar waarschuwen, en haar duidelijk maken dat hij er voor haar is, mocht ze toch op hetzelfde pad als hij terechtkomen.

De twee hebben namelijk een heel belangrijk kenmerk gemeenschappelijk: ze veroverden allebei de wereld toen ze nog maar tieners waren. “Het was heel moeilijk voor mij om zo jong in de industrie terecht te komen en niet te weten waar ik naartoe kon.”

Maar een telefoontje verwijderd

“Iedereen zat me te vertellen dat ze me fantastisch vonden”, gaat Bieber verder. “Maar ze keerden me een seconde later wel hun rug toe.” En met die problemen wil hij Billie Eilish heel graag helpen. “Ik wil haar gewoon beschermen”, vertelt hij. “Ik wil niet dat ze gek wordt, dat ze moet meemaken wat ik allemaal heb meegemaakt.”

Haar sturen, is helemaal niet wat Bieber (die ondertussen z’n veelbesproken snor afgeschoren heeft) wil doen. “Ik zal haar gewoon haar gang laten gaan, en als ze me nodig heeft, zal ik er voor haar zijn. Ik ben maar een telefoontje van haar verwijderd.”

Weinig woorden, veel betekenis

Billie Eilish kreeg het interview (uiteraard) ook te zien. Ze reageerde met een bericht op sociale media. Daarbij zette ze geen uitgebreide uitleg, want de foto’s verduidelijkten alles wat gezegd moest worden. De post begint met een fragment uit het interview van Justin Bieber, met daarna verschillende foto’s van zijzelf in haar JB-T-shirt en haar kamer vol posters van de (toen nog) piepjonge zanger.

https://www.instagram.com/p/B8j4oBvlTQw/
Meer
Lees meer...