Billie Eilish gaat met vijf prijzen lopen op Grammy Awards 

Op de Grammy Awards, de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, is de 18-jarige zangeres Billie Eilish de grote winnaar. Ze wist maar liefst vijf awards in de wacht te slepen. R&B-artiest Lizzo is de tweede grote winnaar met drie Grammy Awards. De Vlaamse broers Stephen en David Dewaele van Soulwax wisten hun nominatie niet te verzilveren.

In Los Angeles werden voor de 62e keer de Grammy Awards uitgereikt. De awardshow begon met een herdenkingsmoment voor basketballegende Kobe Bryant. Die kwam gisteren om bij een helikoptercrash. “Los Angeles, Amerika en de hele wereld is een held verloren”, zei zangeres Alicia Keys in een speech. “We hadden nooit verwacht om deze avond zo te moeten beginnen.” Daarna bracht Alicia Keys met Boyz II een muzikaal eerbetoon aan de basketter.

Winnaar in vijf categorieën

Het stond in de sterren geschreven dat Billie Eilish het goed zou doen op de Grammy Awards. Ze wist de meeste van haar nominaties verzilveren. In totaal sleepte ze vijf Grammy Awards in de wacht. Het is voor het eerst sinds 1981 dat een artiest met zoveel topprijzen naar huis gaat. Haar track Bad guy werd zelfs verkozen tot ‘Nummer van het jaar’.

Haar album ‘When we all fall asleep, where do we go?’ ging in drie categorieën met de prijzen lopen en Billie Eilish werd nog benoemd tot ‘Nieuwe artiest van het jaar’. “Ik wil vooral mijn fans bedanken”, zei de artiest in haar speech. “Zonder jullie zouden niemand van ons hier vandaag staan. Ik hou van alle fans.”

Prijzen voor Lizzo

https://www.youtube.com/watch?v=qTxXyL3AfYw

De Amerikaanse R&B-zangeres Lizzo was de tweede grote winnaar op de awards. Ze ging met drie beeldjes naar huis, onder andere voor ‘Beste solo-artieste’. Veel analisten hadden nochtans verwacht dat die prijs naar Billie Eilish zou gaan. “Dit is echt sick, onverwacht en heel cool”, zei Lizzo zeer emotioneel.

Soulwax grijpt naast award

De Vlaamse broers Stephen en David Dewaele van Soulwax waren genomineerd in de kleinere categorie voor ‘Best remixed recording’ voor hun remix van Work it van Marie Davidson. Ze konden echter geen award strikken. Tracy Young ging met die prijs lopen voor haar ‘Pride Intro Radio Remix’ van I rise van Madonna.

De belangrijkste winnaars:

Opname, nummer en album van het jaar: Billie Eilish

Beste solo-artiest pop: Lizzo met Truth hurts

Beste popgroep: Lil Nas X featuring Billy Ray Cyrus met Old town road

Beste dance-album: The chemical brothers met ‘No geography’

Beste instrumentaal album: Rodrigo y Gabriela met ‘Mettavolution’

Beste rock: Gary Clark Jr met This land

Best metal performance: Tool met 7empest

Beste alternative: Vampire weekend met ‘Father of the bride’

Beste R&B: Lizzo featuring Gucci Mane met Exactly how I feel

Beste Rap: Nipsey Hussle Featuring Roddy Ricch & Hit-Boy met Racks in the middle

Beste Country: Willie Nelson met Ride me back home

Meer
Lees meer...