Left Right
scrollTop top

Basketlegende Kobe Bryant overleden in helikoptercrash


Kobe Bryant
© Cal Sport Media / Sipa Press

De Amerikaanse basketlegende Kobe Bryant is op 41-jarige leeftijd overleden. De voormalige basketspeler overleed in een helikoptercrash in Calabasas in Californië. In de privé helikopter zaten nog vier andere mensen, waaronder de 13-jarige dochter van Kobe Bryant, geen van hen overleefde de crash.

Kobe Bryant is overleden in een helikoptercrash. De Amerikaanse basketlegende was samen met vier anderen aan boord van zijn privé helikopter toen deze neerstortte in Calabasas in de buurt van Los Angeles. Ook Gianna, de 13-jarige dochter van Kobe Bryant, was aan boord van de helikopter en overleefde de crash niet.

Kobe Bryant

Kobe Bryant werd gezien als één van de grootste basketbalspelers in de NBA-geschiedenis. Hij werd daar vijf keer kampioen en daarnaast won hij met de Amerikaanse ploeg twee keer goud op de Olympische Spelen. Bryant speelde zijn volledige carrière bij de Los Angeles Lakers tot hij in 2016 een punt zette achter zijn carrière.

Bryant werd in 2008 voor de eerste keer uitgeroepen tot de Most Valuable Player (MVP) van de NBA. In 2009 en 2010 werd hij de MVP van de NBA-finale. Daarnaast heeft Kobe Bryant ook een Oscar op z’n naam staan. In 2018 won hij het beeldje in de categorie beste korte animatiefilm voor zijn film Dear Basketball.

Topschutter

Gisteren haalde LeBron James Kobe Bryant nog in op de lijst met de beste topschutters uit de NBA-geschiedenis. Bryant staat daardoor nu op de vierde plaats. In een tweet deelde Bryant zijn respect voor de 35-jarige Amerikaan.

Kobe Bryant had vier dochters: Natalia (17), Gianna (13), Bianka (3), Capri (7 maanden). Gianna overleed eveneens in de crash.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update