Left Right
scrollTop top

Altijd gedroomd van een Shazam voor lekker eten? ’t Is er én je krijgt het recept


Altijd gedroomd van een Shazam voor lekker eten? ’t Is er én je krijgt het recept

Stel je voor. Je bent op restaurant en je bent net een zálige maaltijd aan het verorberen. Maar wat zit er in? Hoe maak je het zelf? Wij hebben nu de oplossing voor je gevonden: Pinterest werkt aan een Shazam voor je eten. Je scant en krijgt vervolgens een receptje. Gevolg: eindeloze dinner parties met de beste gerechten, gewoon thuis.

Pinterest wil investeren in een zotte onderneming: gerechten analyseren op basis van een simpele smartphonescan. Het gebruikt een herkenningssysteem zoals Shazam, die ze halen uit hun 15 miljard pins uit de categorie Koken en Drank. Daar zouden dan ook meteen de recepten van de app moeten uitkomen. En het beste nieuws …’t werkt ook voor cocktails.

Bereide gerechten.

Eigenlijk gaat het om een extensie van de geïntegreerde camera, die in februari gelanceerd werd, zegt Numerama. Die staat je toe om verschillende objecten te ‘scannen’. Natuurlijk werkt zo’n ding het beste bij eenvoudige objecten, zoals groenten of fruit, voor bereide gerechten ligt het iets moeilijker.

Het is momenteel al mogelijk om via Pinterest je eten te scannen en je dan een recept door te laten geven. Het doet allemaal een beetje denken aan de geroemde app uit de serie Silicon Valley, die je liet weten of je eten samengesteld was uit hotdogs of niet. Een toeval dat ze bij Pinterest ook al hebben opgemerkt, kijk maar naar de knipogen die ze in hun reclameclipjes staken.

Pinterest

De knipoog naar Silicon Valley


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308