Left Right
scrollTop top

Coronacrisis: in New York sterft elke 9 minuten iemand aan covid-19


New York coronavirus
© Isopix

Het nieuwe epicentrum van het coronavirus ligt in de Verenigde Staten. Nergens ter wereld zijn er meer besmettingen met het virus gekend en het aantal overlijdens stijgt aan een enorme snelheid. Vooral New York is er erg aan toe. Daar overleden al meer dan 1.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

In de Verenigde Staten zijn ondertussen al 3.146 overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal steeg in de afgelopen 24 uur met meer dan 1.000. Het aantal gekende besmettingen ligt ondertussen ook al op 163.479 en dus meer dan dubbel zo hoog als het aantal besmettingen in China.

New York

Vooral in New York zijn er heel veel gevallen gekend. In de stad zijn op dit moment 67.000 besmettingen gekend. Wat dus bijna even veel is als in de zwaarst getroffen Chinese provincie Hubei. Volgens de John Hopkins University sterft er in New York elke 9 minuten iemand aan de gevolgen van het coronavirus. New York is sinds 22 maart in lockdown, maar toch blijft het aantal besmettingen aan een rotvaart toenemen. Mensen zijn er ook enorm angstig en bij de ziekenhuizen waar je je kan laten testen op het virus, staan er gigantische wachtrijen.

De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo heeft daarom een oproep gedaan aan hulpverleners over het hele land om, wanneer ze geen crisis hebben in hun buurt, te komen helpen in New York. Het leger heeft alvast een hospitaalschip gestuurd. 

Europa

Terwijl de Verenigde Staten dus het nieuwe epicentrum worden, begint de situatie in Europa steeds meer te stabiliseren. Zo laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weten.

De stijging neemt in verschillende Europese landen af. Er is nog geen daling in het aantal besmettingen, maar de daling in het aantal nieuwe gevallen per dag is alvast positief. Vooral in Italië begint het aantal nieuwe besmettingen per dag af te nemen. Italië werd het zwaarst getroffen binnen Europa met meer dan 100.000 besmettingen en meer dan 11.500 doden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452