Left Right
scrollTop top

Luke Evans over ‘Gaston’: spin-offserie van ‘Beauty and the Beast’ op Disney+


Gaston LeFou Beauty and the Beast
© Disney

Acteur Luke Evans heeft voor het eerst meer informatie gegeven over Gaston, de spin-offserie van Beauty and the Beast. Gaston is een prequel, en focust (zoals de naam al doet vermoeden) op Gaston en z’n vriend LeFou, gespeeld door Josh Gad.

Het was al een tijdje geweten dat er een spin-offserie van Beauty and the Beast zou komen. Toen die aangekondigd werd in maart, werd al snel vermoed dat die nieuwe serie zou focussen op Gaston en LeFou, want acteurs Luke Evans en Josh Gad waren de enige uit de remake van Beauty and the Beast die al aan de reeks verbonden waren.

Drie afleveringen geschreven

En nu heeft Luke Evans (Gaston) die focus bevestigd. Tijdens een interview met Collider gaf hij voor het eerst meer informatie over Gaston. De serie zou ondertussen in pre-productie zijn. “We zijn de serie volop aan het ontwikkelen”, klinkt het. “De eerste, tweede en derde aflevering zijn al geschreven en we hebben ook al een beetje muziek gehoord, die Alan Menken heeft geschreven.”

Menken is de componist die ook de muziek voor de originele versie van Beauty and the Beast én die van de live action-versie van de film heeft geschreven. “We zijn zo vereerd dat we hem aan boord hebben kunnen krijgen om de muziek te schrijven. Die muziek op zichzelf is al buitengewoon.”

“We hadden zo’n leuke tijd”

Waarom de spin-off focust op Gaston en LeFou? Acteurs Luke Evans en Josh Gad (die ook de stem van Olaf insprak voor de twee Frozen-films) zijn tijdens de opnames van Beauty and the Beast dikke vrienden geworden. “Josh en ik vonden elkaar echt tof, ook toen we nog Beauty and the Beast aan het opnemen waren.”

“We maakten elkaar aan het lachen, we respecteerden het talent van de ander, en we hadden zo’n leuke tijd”, vertelt Evans. “Zelfs toen waren we al aan een volgend project aan het denken, dat we samen konden doen. We hebben nu een paar gezocht naar projecten, scripts, ideeën en concepten.”

Disney+

“We hebben het uiteraard altijd zo wat in ons achterhoofd gehouden om een ander verhaal van Gaston en LeFou te vertellen. Dus toen we echt op een idee kwamen, en een paar enorm getalenteerde schrijvers aan boord kregen, kwam het allemaal vanzelf. En toen we dat idee aan Disney+ hebben gepitcht, waren ze daar ook enorm enthousiast.”

Wanneer Gaston precies op Disney+ verschijnt, is voorlopig nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…