Disney+ komt met een prequel-serie over ‘Beauty and the Beast’

De live action-versie van Beauty and the Beast krijgt z’n eigen serie. Die zal op het streamingplatform Disney+ verschijnen en vertellen wat er gebeurd is vóór Belle in het kasteel van Het Beest terechtkwam. De prequel-reeks zal waarschijnlijk onder andere gaan over Gaston en LeFou, want acteurs Luke Evans en Josh Gad hebben al officieel bevestigd dat ze mee zullen spelen!

Beauty and the Beast is een Disneyklassieker van buitenaardse proporties. Toen Disney bekendmaakte dat de film uit 1991 een live action-remake zou krijgen, waren fans dan ook door het dolle heen. De nieuwe versie van de prent kwam uit in 2017 en krijgt binnenkort ook z’n eigen serie!

Gaston en LeFou

De serie behoort tot de “originele content”, die beloofd werd op het nieuwe streamingplatform Disney+. De reeks zal 6 afleveringen tellen, en vertellen wat er voor de gebeurtenissen in Beauty and the Beast is gebeurd. En de focus van de serie zal waarschijnlijk op Gaston en LeFou liggen.

Acteurs Luke Evans (Gaston) en Josh Gad (LeFou) zijn namelijk de enige acteurs, die ook in de live action-versie van Beauty and the Beast meespeelden, die officieel deel uitmaken van de Disney+-reeks. Gad wordt ook één van de showrunners/schrijvers/producenten van de serie.

Once Upon A Time-makers en Alan Menken

Die taak volbrengt ie (hopelijk) samen met Edward Kitsis en Adam Horowitz. Kitsis en Horowitz zijn de mannen achter onder andere Once Upon A Time, de serie die zowat alle Disneyfiguren op de vreemdste manieren met elkaar in contact heeft gebracht.

Er is ook (bijna) goed nieuws voor de fans van de muziek uit Beauty and the Beast. Want de nieuwe serie wordt ook een musical en componist Alan Menken (die ook de muziek voor de originele film én de live action-remake in elkaar bokste) zou in gesprek zijn, om opnieuw mee te werken.

Meer achtergrondverhalen

In de recentste versie van Beauty and the Beast krijgen we al een klein beetje meer informatie over Gaston en LeFou. De twee hadden namelijk samen gevochten in het Franse leger. Maar niet alleen die twee mannen hadden plots een achtergrondverhaal.

De moeder van Belle bijvoorbeeld, is in de nieuwe versie van Beauty and the Beast veel meer dan alleen een vrouw die veel te vroeg gestorven is. Via het “magische boek” van het Beest kan Belle naar haar ouderlijke huis in Parijs reizen, waar ze ontdekt dat haar moeder aan de pest is gestorven.

Ook het verleden van het Beest kreeg plots meer vorm. Zo werd duidelijk dat hij (net als Belle) als jong kindje z’n moeder had verloren. Dat maakt het iéts beter te begrijpen dat hij iedereen rondom hem zo slecht behandelt.

Meer
Lees meer...