Left Right
scrollTop top

10 Disneyklassiekers waarvan je niet wist dat er een vervolg was


10 Disneyklassiekers waarvan je niet wist dat er een vervolg was

Disney heeft al meer dan 100 films gemaakt, waarvan sommige regelrechte klassiekers zijn geworden. De meeste films kregen daarom ook een vervolg, die vaak op grootse wijzen werden gepromoot. Maar enkele sequels zijn wat minder bekend, hoewel ze het vervolg zijn van de bekendste Disneyklassiekers. Welke van dit lijstje heb jij al gezien?

1. De Leeuwenkoning II: Simba’s trots

Een rechtstreeks vervolg op de eerste Leeuwenkoningfilm waarin de dochter van Simba, Kiara, verliefd wordt op Kovu. Eén probleem: Simba ziet dat liever niet gebeuren omdat Kovu de uitverkorene is om Scar – the bad guy van de eerste film – op te volgen.

Fun fact: Hierna kwamen zelfs nog twee extra vervolgfilms. De Lion King 3: Hakuna Matata is een hervertelling van de eerste film, maar dan vanuit de ogen van Timon en Pumba. De Leeuwenwacht: De Terugkeer van de Brul speelt zich dan weer af tijdens het verhaal van De Leeuwenkoning II. En uiteraard kennen we allemaal de live action remake met o.a. Beyoncé en Donald Glover in de hoofdrollen.

2. Pocahontas II: Reis naar een Nieuwe Wereld

De sequel die zich een paar jaar na het origineel afspeelt. Pocahontas wordt naar Londen meegenomen voor onderhandelingen met de Britse koning James omdat de sfeer tussen de indianen en de Britten gespannen is. Maar Pocahontas belandt in de gevangenis door een list van de voormalige gouverneur Ratcliffe, die ook al John Smith voor dood achterliet.

Fun fact: de stem van John Smith wordt deze keer niet meer verzorgd door Mel Gibson, maar wel door zijn jongere broer Donal.

3. Assepoester II & III

Op de sequel ‘Assepoester II: Dromen Komen Uit’ hebben we meer dan 50 jaar moeten wachten. We krijgen hierin te zien wat Assepoester en de prins allemaal beleven na hun huwelijk. Er kwam zelfs nog een derde film uit: ‘Assepoester: Terug in de Tijd’. Hierbij steelt de stiefzuster van Assepoester, Anastasia, de toverstaf van de fee om de tijd terug te draaien. Zo zorgt Anastasia ervoor dat het glazen muiltje haar wel past en zij (en niet Assepoester) de bruid wordt van de prins.

Fun fact: Assepoester II werd door filmcritici met de grond gelijk gemaakt. De derde film werd dan weer beter onthaald.

4. Bambi II

Nog langer moesten we wachten op deze sequel: maar liefst 64 jaar. Al speelt deze tweede film zich niet af na, maar tijdens het verhaal van het origineel. Bambi II start vlak na de dood van zijn moeder, waarin Bambi’s vader de opvoedtaak op zich neemt om zijn zoon voor te bereiden op zijn toekomstige taak als prins.

5. Belle en het Beest: Een Betoverend Kerstfeest

Ook deze film speelt zich af tijdens het origineel. Nadat het Beest Belle redt van de wolven, komt de kerstperiode eraan. Het personeel van het kasteel wil Kerstmis vieren om Belle en het Beest dichter bij elkaar te brengen. Het Beest wil dat echter niet omdat hij net tijdens die periode de vloek kreeg en er dus nare herinneringen aan heeft. Belle probeert hem op andere gedachten te brengen.

Fun Fact: Zowel de verkoopcijfers als kritieken vielen tegen. De film kreeg 0% op Rotten Tomatoes.

6. Frank en Frey 2

Nog een vervolgfilm die zich afspeelt tijdens de eerste film, die 25 jaar eerder uitkwam. Omdat Frank slecht is in jagen, helpt Frey hem iets te vinden waarin hij wel goed is. Zo wordt Frank lid van een zanggroep van zwerfhonden. Door het succes van de groep, verwatert de band tussen de kleine vos en hond.

7. Lady en de Vagebond II: Rakkers Avontuur

Lady en de Vagebond hebben vier puppy’s gekregen. Maar één van hen, Rakker, zou liever – zoals zijn vader – een zwerfhond zijn en gaat mee op pad met een bende straathonden onder leiding van Boris. Daar leert hij Twinkel kennen, waarop hij verliefd wordt en de bekende spaghettiscène weer een opwachting maakt. Vagebond pikt het echter niet dat zijn zoon in een bende zit, waardoor Boris een kans ziet om wraak te nemen op de ‘verrader’ omdat Vagebond geen zwerfhond meer is.

Fun fact: Ene Joanna Romersa werkte als stagiaire mee aan het origineel. 46 jaar later was ze één van de producenten van de sequel.

8. Mulan II

Shang vraagt Mulan ten huwelijk. Mushu vreest dat hij daardoor zijn baan als beschermer zal verliezen en wil het huwelijk verhinderen. De drie andere soldaten uit de eerste film, Chien-Po, Ling en Yao trouwen dan weer met de drie dochters van de keizer.

Fun fact: Eddie Murphy paste helaas om zijn rol als Mushu te hernemen.

9. De Klokkenluider van de Notre Dame II

Phoebus en Esmeralda zijn ondertussen getrouwd, maar Quasimodo is nog steeds een klokkenluider. Een groep dieven heeft het gemunt op de bekendste klok van de Notre Dame. Ze sturen daarom de jonge Madellaine op Quasimodo af, maar de klokkenluider wordt verliefd op haar.

Fun fact: Deze sequel is één van de weinige Disneyfilms die bijna de volledige cast van het origineel terug kon samenbrengen.

10. De kleine zeemeermin II: terug in de zee

Ariël is getrouwd met prins Erik en samen hebben ze een dochter Melody. Ariël probeert haar zeemeerminafkomst te verbergen voor haar dochter, maar Melody belandt toch in de zee. Voor de zus van Ursala, Morgana, past dat perfect in haar plannen om te heersen over de Zeven Zeeën.

Fun fact: Er kwam ook een derde film: ‘De kleine zeemeermin: Ariel, hoe het begonen is een prequel op de eerste film.

Dit artikel werd niet door onze eigen redactie geschreven, maar is een bijdrage uit onze Zoo.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…