‘Mulan’ komt in China wél in de zalen

Mulan Disney
Disney

De live-action remake van Mulan zal dan toch in de zalen verschijnen. Disney maakte eerder bekend dat de film enkel te zien zal zijn via de streamingdienst Disney+, maar in sommige landen zal de film dan toch in de zalen te zien zijn.

Er is al veel geschreven over de live-action remake van Disneyklassieker Mulan. De film zou normaal verschijnen in maart 2020, maar werd door de uitbraak van het coronavirus meermaals uitgesteld. Uiteindelijk besliste Disney om de film niet in de zalen uit te brengen, maar rechtstreeks naar de streamingdienst Disney+ te brengen, zonder een release in de bioscoop. Maar nu lijkt de film dan toch in de zalen te komen.

China

Disney heeft namelijk een nieuwe poster gereleased voor de film in China en daarop staat te lezen dat de film dan toch te zien zal zijn in de Chinese cinemazalen. China is voorlopig het enige land waar de film ook in de zalen komt, maar mogelijk zullen er nog andere landen volgen.

Hoewel China het eerste land was waar het coronavirus toesloeg, is de pandemie er nu schijnbaar onder controle. Toen er een lichte opflakkering was van het virus in de hoofdstad Peking, werden in sneltempo alle meer dan 21 miljoen inwoners getest op het coronavirus. Daardoor konden de dragers van het virus snel gevonden worden en in quarantaine gaan, zodat een verdere verspreiding van het virus voorkomen werd. Ondertussen zijn de cinemazalen in China al een tijdje opnieuw geopend en kunnen er dus ook nieuwe films in de zalen komen. De datum waarom de film in de Chinese zalen te zien zal zijn, moet wel nog bekendgemaakt worden.

30 dollar

China is voorlopig dus het enige land waar Mulan ook in de zalen te zien zal zijn. Alle andere landen zullen Mulan moeten bekijken via Disney+. Daarbij is het niet voldoende om een abonnement te hebben op de streamingdienst. Maar zal je nog wat extra moeten bijleggen om de film te bekijken.

Wie naar de nieuwe film wil kijken, zal namelijk 29,99 dollar (25,5 euro) moeten betalen bovenop de prijs van een abonnement op Disney+. Zo’n abonnement kost trouwens amper 6,99 dollar per maand (5,95 euro). Voor één film moet je zo dus meer betalen dan voor vier maanden toegang tot de volledige catalogus. Deze beslissing kon al op heel wat kritiek rekenen van de Disney+-gebruikers.

Gesponsorde artikelen