Live-actionfilm ‘The Lion King’ krijgt sequel

Disneyklassieker The Lion King werd vorig jaar in een live-action jasje gegoten en daarvan komt er nu ook een tweede deel. Dat werd bevestigd door Disney. De sequel van The Lion King zal geregisseerd worden door Barry Jenkins die met Moonlight de Oscar voor beste film won in 2017.

Met onder andere The Little Mermaid, Peter Pan & Wendy en One Hundred and One Dalmations nog in het vooruitzicht, komt Disney nu met het nieuws dat er nóg een live-action remake aankomt. Het gaat om het vervolg op The Lion King uit 2019.

The Lion King sequel

Voorlopig is er nog niet veel geweten over de sequel van The Lion King. We weten wel al dat de film geregisseerd zal worden door Barry Jenkins, de regisseur van Moonlight. Met die film won Jenkins in 2017 drie Oscars, waaronder die voor beste film. Het script zal verzorgd worden door Jeff Nathanson, die ook verantwoordelijk was voor het script van de eerste live-action film van The Lion King.

The Lion King kon met namen als Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, John Oliver, Seth Rogen en uiteraard Beyoncé rekenen op een stemmencast om U tegen te zeggen. Het is nog niet geweten of dezelfde acteurs ook zullen terugkeren voor het vervolg.

Aan de vorige live-action film van The Lion King werd bijna drie jaar gewerkt. Het is dus nog vroeg om in te schatten wanneer het vervolg in de zalen (of op Disney+) te zien zal zijn.

Meer
Lees meer...