Left Right
scrollTop top

Disney+ lost eerste trailer van Marvel-documentaire ‘Marvel 616’


Marvel 616 disney+
© Disney

Disney+ lanceert binnenkomt een documentaire over de wondere wereld van het legendarische Marvel. In Marvel 616 wordt acht afleveringen lang iedere aflevering een ander verhaal belicht dat een blik werpt op de creatieve wereld van Marvel.

De comics van Marvel bestaan al sinds 1939, maar de populaire personages en verhalen lijken ieder jaar nog aan belangstelling te winnen. Het Marvel Cinematic Universe scoorde de laatste jaren de ene hit na de andere. Avengers: Endgame is zelfs de meest lucratieve film ooit gemaakt.

Maar daarnaast zijn er ook heel wat minder bekende verhalen en minder bekende gezichten die creatief werk leveren voor en met Marvel. Om hen in de kijker te zetten, komt The Walt Disney Company – het moederbedrijf van Marvel – binnenkort met de docureeks Marvel 616.

Acht afleveringen

De achtdelige documentaire verkent de rijke erfenis van de personages, makers en verhalen van Marvel. Iedere aflevering belicht een ander onderwerp. Daarbij is er aandacht voor baanbrekende vrouwen bij Marvel Comics, vergeten personages en nog veel meer. Zo is er onder andere een aflevering over de Japanse Spider-Man, over cosplay en over al het speelgoed van Marvel.

Iedere aflevering van Marvel 616 is gemaakt door een andere regisseur. De bekendste naam daarbij is actrice Alison Brie die de eerste aflevering voor haar rekening neemt. Op 20 november zijn alle afleveringen van Marvel 616 te bekijken op de streamingdienst Disney+.

Bekijk de trailer van Marvel’s 616


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170