Left Right
scrollTop top

Disney+ verschijnt (eindelijk!) in België


Disney+
© Disney

Disneyfans hebben héél wat geduld moeten hebben, maar nu is het eindelijk zover: Disney+ is beschikbaar in ons land! De streamingdienst van Disney verscheen al in november vorig jaar, onder andere in Nederland. Toen werd verwacht dat het platform ook snel naar België zou komen, maar niets was minder waar.

Goed nieuws voor iedereen die al bijna een jaar ongeduldig zit te wachten op de release van Disney+ in België, want vandaag is het zover! Iedereen die een abonnement neemt, kan ongelimiteerd genieten van bestaande en nieuwe content van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

8 nieuwe landen

“We hebben wereldwijd 60,5 miljoen betaalde abonnees overtroffen en vandaag zetten we onze internationale expansie voort met de lancering van Disney+ in acht landen”, klinkt het bij Disney. De acht landen waar het over gaat, zijn Portugal, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, IJsland, België en Luxemburg. 

(Streamz, Disney+ of Netflix: welke haal je best in huis?)

Profielen en downloads

In één abonnement kunnen 7 profielen (waaronder ook aangepaste kids-profielen) gemaakt worden, waarvan er 4 op hetzelfde moment kunnen streamen. Bovendien kunnen op 10 verschillende apparaten onbeperkt series en films gedownload worden.

The Mandalorian

Van in het begin pakte Disney+ uit met bestaande én exclusieve content. Het paradepaardje daarbij was The Mandalorian. De reeks, die zich afspeelt in de Star Wars-wereld, was beschikbaar vanaf het moment dat Disney+ gereleased werd.

De serie was zo’n gigantisch succes dat die ondertussen z’n eigen documentairereeks kreeg: Disney Gallery: The Mandalorian. Die reeks bestaat uit acht afleveringen, waarin kijkers onder andere interviews met de makers, een blik achter de schermen en grappige anekdotes te zien krijgen.

Tweede en derde seizoen

En om de nieuwe golf lanceringen van Disney+ te vieren, releaset het platform binnenkort ook het tweede seizoen van The Mandalorian. Het tweede seizoen zal inpikken waar het eerste seizoen eindigde en zal zich nog steeds afspelen tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens uit de Star Wars-filmreeks. Het derde seizoen van de reeks is nu al bevestigd, al is het nog onduidelijk wanneer de opnames van start zullen gaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…