Left Right
scrollTop top

Disney+ GroupWatch laat je met zeven tegelijk series en films kijken


Disney+
© Shutterstock

Disney+ heeft een nieuwe functie toegevoegd. Met GroupWatch kunnen kijkers in de Verenigde Staten nu met tot zeven profielen samen kijken naar een film of serie. Tijdens het kijken heeft iedereen controle over de schermen van anderen en kan je met behulp van emoji’s delen wat je over een bepaalde scène denkt.

Sinds kort kunnen we ook in ons land genieten van Disney+, de streamingdienst van Disney. Daar kan je verschillende series en films van Disney bekijken, waaronder ook de nieuwste releases Mulan en The Mandalorian. En die kan je nu ook samen met je vrienden kijken, zelfs zij die niet in je bubbel zitten.

GroupWatch

Samen naar een film of serie kijken, het is iets dat je vroeger misschien al eens deed met al je vrienden. Maar nu je sociale contacten ingeperkt zijn, is dat natuurlijk niet zo makkelijk. Dus komt Disney+ met een oplossing.

Met GroupWatch kun je met tot zeven profielen tegelijk naar dezelfde reeks kijken. Het maakt daarbij niet uit of je kijkt op je smartphone, laptop of streamt op je televisie. De aflevering of film wordt op alle schermen tegelijk weergegeven. En wanneer iemand snel even naar het toilet moet, of z’n popcorn uit de microgolf moet halen, kan die met één klik alle schermen pauzeren, zodat iedereen synchroon kan blijven verder kijken.

Reageren

Disney+ launches new GroupWatch feature for you and your friends
Disney

Naast samen kijken, kan je ook – beperkt – commentaar geven tijdens het kijken. Er zijn natuurlijk twee soorten mensen in de wereld. Zij die tijdens het kijken de film of serie van commentaar voorzien en zij die het liefst in alle rust en vrede kijken.

Disney koos voor een gulden middenweg en laat je reageren tijdens het kijken, maar wel enkel met één van de zes voorgestelde emoji’s. Zo kan je tonen dat een scène je blij, verdrietig of boos maakt. Bereid je dus maar voor op een hele hoop huilende emoji’s wanneer de mama van Bambi sterft.

Voorlopig is GroupWatch enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, maar de functie zal waarschijnlijk ook snel uitgebreid worden naar Europa.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899