Disneyfilm ‘Soul’ wordt dan toch uitgesteld: release in november

De release van de nieuwe Disneyprent Soul leek op koers te blijven, ondanks de coronacrisis. Leek, want nu is officieel bekendgemaakt dat de film toch niet op 19 juni zal verschijnen. Fans zullen nog tot 20 november geduld moeten hebben.

Dat het nieuwe coronavrius een impact heeft op iedereen en op elke sector, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bijna de hele wereld wordt verplicht om in z’n kot te blijven, om zo de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Trailer midden maart

Ook de filmindustrie lijdt daar serieus onder. Heel wat opnames liggen stil door de crisis. En doordat bioscopen wereldwijd gesloten zijn, worden ook bijna alle releases uitgesteld tot wanneer die wel in de cinema kunnen gebeuren.

Eén van Disneyfilms die op koers leek te blijven, was Soul. Leek, want ook de release van Soul werd uitgesteld van 19 juni naar 20 november 2020. Disney wilde er nochtans alles aan doen om te film te laten verschijnen zoals gepland. Daarom kregen we midden maart voor het eerst een trailer te zien.

Releases in juni

Het komt niet echt als een verrassing dat Disney Soul in juni wilde releasen. Pixar (dat ondertussen een deel is van Walt Disney Studios) wordt namelijk de “koning van de cinema midden juni” genoemd, omdat eerdere films die toen op de wereld losgelaten werden, gigantische successen werden.

Het gaat onder andere om Inside Out, die in 2015 verscheen. Drie jaar later kende de in juni verschenen film Incredibles 2 een giga-succes. De film is nog steeds de meest opbrengende prent van Pixar. Opnieuw een jaartje later, in 2019, verscheen Toy Story 4. En ook dat bleek een goede zet.

Tussen Marvel en Bond

Disney koos een goede nieuwe datum. Want in 2017 zag Coco het levenslicht. De prent haalde een dikke 800 miljoen dollar binnen, meer dan 730 miljoen euro.

Als de coronacrisis tegen dan afgewend is, verschijnt Soul op 20 november. De release van de Disneyprent ligt dan tussen die van Black Widow en die van de vijfentwintigste James Bond-film No Time To Die.

Meer
Lees meer...