‘Frozen’-kortfilm is zo slecht dat hij niet langer getoond wordt voor nieuwe Pixar-film ‘Coco’

Sinds deze week kan je in de cinema gaan kijken naar de nieuwe Pixar-film ‘Coco’. Voor de film begint kreeg je in de bioscoop de ‘Frozen’-kortfilm ‘Olaf’s Frozen Adventure’ te zien. Tot nu, want Pixar heeft, na aanhoudende kritiek over de kortfilm beslist hem te schrappen van de vertoning voor ‘Coco’.

Frozen is een van de meest populaire Disney-/Pixar-films aller tijden, maar de nieuwe kortfilm van Elsa en co wordt niet gesmaakt door het publiek. De kortfilm, Olaf’s Frozen Adventure, wordt getoond voor de nieuwe Pixar-film Coco, maar is volgens veel ouder en kinderen overbodig en langdradig.

“Kort”film

In Olaf’s Frozen Adventure gaat Olaf op zoek naar kersttradities, omdat Anna en Elsa er zelf geen hebben. Wat een mooi verhaal over Kerstmis kon zijn, wordt allesbehalve positief ontvangen door het grote publiek.

Het grootste probleem met Olaf’s Frozen Adventure is de lengte van de kortfilm. In tegenstelling tot de gemiddelde kortfilm die vertoond wordt voor een film in de bioscoop, die gemiddeld zo’n 8 minuten duurt, heeft de Frozen-kortfilm een speeltijd van maar liefst 22 minuten. En da’s 22 minuten te lang voor kinderen die uitkijken naar de film Coco. Dat is ook co-regisseur van Coco, Adrian Molina, niet ontgaan. Hij liet aan Movieweb weten: “Het is langer dan eender welke andere kortfilm die ooit voor een van deze films getoond werd, denk ik. Dit heeft veel mensen verrast.”

Meer Coco

Het is een medewerker van een cinemazaal die op Reddit met het nieuws naar buiten kwam. Hij liet weten dat ze een bericht hadden gekregen van Disney, waarin het volgende vermeld stond:

“De vertoning van Olaf’s Frozen Adventure voor Coco zal stoppen na 7 december. Vanaf vrijdag 8 december zullen er geen Olaf-kortfilms meer te zien zijn. Met de extra 22 minuten zouden we het appreciëren als je een extra vertoning van Coco toont. Bedankt!”

Op de volgende volwaardige film van Frozen is het nog zo’n twee jaar wachten. Frozen 2 zal op 27 november 2019 in première gaan. Hopelijk zal die iets positiever ontvangen worden dan de kortfilm.

Bekijk hier de trailer van Olaf’s Frozen Adventure:

Meer
Lees meer...