‘No Time To Die’ stelt release uit: James Bond bezweken aan het coronavirus

Het nieuwe coronavirus Covid-19 is heeft de hele wereld in z’n klauwen. Heel wat landen zetten de sociale activiteiten op een laag pitje, om de verspreiding van het virus te voorkomen. En nu heeft dat virus ook roet in het eten gegooid van de filmindustrie. De release van de nieuwste James Bond-film, No Time To Die, is namelijk uitgesteld met maar liefst zeven maanden.

Het nieuwe coronavirus Covid-19 heeft heel wat gevolgen voor de wereldeconomie. Verschillende landen, waar veel mensen besmet raakten en overleden aan de gevolgen van het virus, gingen al in lockdown. Dat zorgde voor akelig lege straten, bijvoorbeeld in China, en lege winkelrekken overal ter wereld.

Geen sociale of sportieve evenementen in Italië

De Italiaanse overheid heeft ondertussen ook beslist om alle scholen en universiteiten te sluiten. Eerder was dat al het geval in bepaalde steden en gemeenten, waar héél veel mensen besmet waren met het virus. Daarnaast worden sportwedstrijden voorlopig achter gesloten deuren gespeeld.

In de loop van de dag zou er ook meer nieuws moeten komen over de voorjaarswielerklassiekers in Italië. Voorlopig gaan de Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo gewoon door, al lieten verschillende ploegen al weten niét deel te nemen.

Geen No Time To Die

Het virus heeft niet alleen op de economische sector z’n stempel gedrukt. Ook de cultuurindustrie wordt deels gestuurd door Covid-19. Het was al langer geweten dat de Chinese première en perstour van de nieuwe James Bond-prent No Time To Die afgeschaft zouden worden door de dreiging van het virus.

Maar nu is de release van de film wereldwijd uitgesteld. Dat maakten de mensen achter No Time To Die zelf bekend via sociale media. De reden voor het uitstel is de “global theatrical market“. Door de uitbraak van het virus zijn namelijk alle bioscopen in China gesloten, en de rest van de wereld zal waarschijnlijk dat voorbeeld volgen.

Binnenkort precieze releasedatums

In plaats van volgende maand al, zal de film pas in november in de bioscopen verschijnen. In het Verenigd Koninkrijk wordt No Time To Die op 12 november gereleased. In de Verenigde Staten moeten fans nog een kleine twee weken langer wachten. Daar gaat de film pas op 25 november in première.

De precieze releasedatums van No Time To Die voor de rest van de wereld worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...