Pixar lost eerste trailer van nieuwe animatiefilm ‘Soul’

2020 is het jaar van Pixar. Het bedrijf brengt na Onward nog een nieuwe film uit. Op 19 juni komt Soul in de zalen. Een film over een jazzmuzikant die terecht komt in een mysterieuze zielenwereld.

Pixar zit niet stil. In juni komt de tweede Pixar-animatiefilm van het jaar uit. Terwijl het met Onward het eerste LGBTQ+-karakter in een van hun films introduceerden, is Soul de eerste Pixar-film met een Afro-Amerikaanse man in de hoofdrol. Zonder uitstel door het coronavirus, zal de film op 19 juni te zien zijn in de bioscoop. De eerste trailer is nu uit.

Jazz

https://www.instagram.com/p/B9maRPXBqBW/?utm_source=ig_embed

De film vertelt het verhaal van Joe Gardner, een leraar muziek. Hij staat op het punt zijn dromen na te jagen en komt uiteindelijk in een professionele band terecht. Om dat goede nieuws te vieren, gaat Joe op stap. Daar valt hij in een soort rioolput. Het ongeluk zorgt ervoor dat zijn ziel wordt gescheiden van de rest van zijn lichaam. Joe denkt dat zijn ziel zal worden gekoppeld aan een pasgeboren baby, tot hij ontdekt dat zijn eigen lichaam nog steeds leeft. Samen met één van zijn vrienden, Twenty Two, probeert hij terug in de wereld te komen, als zichzelf.

Joe Gardner is een Afro-Amerikaans personage. Dat is een primeur voor Pixar. De stem van Joe wordt ingesproken door acteur Jamie Foxx, die zelf enorm enthousiast is over zijn nieuwe rol. Op Instagram schreef de acteur dat hij zich vereerd voelt en hij niet kan wachten tot de film uitkomt. Daarnaast wordt de stemmencast onder andere aangevuld door Tina Fey en Daveed Diggs. Beiden zijn vooral actief in de Broadway-wereld. Fey is verantwoordelijk voor het wereldwijde succes van de film Mean Girls, en schreef nadien ook de musical-versie. Diggs was jarenlang te zien was in de hitmusical Hamilton, waarvoor hij een Tony Award won.

Bekijk de eerste trailer hier:

Meer
Lees meer...