Pixar introduceert eerste lesbisch personage in nieuwe film ‘Onward’

Pixar introduceert eerste lesbisch personage in nieuwe film 'Onward'
Pixar

Eindelijk. Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft Pixar een lesbisch personage in één van hun films. In de nieuwe film Onward krijgen twee broers een magische staf, waarmee ze hun overleden vader kunnen terugzien. Nu is bekend gemaakt dat een eenogige politieagente het eerste lesbische personage ooit wordt.

Na de geruchten over een mogelijk vriendinnetje voor Elsa in Frozen, is het bij Disney’s Pixar eindelijk wel zo. Onward zal het eerste LGTBQ+-personage bevatten. Het personage komt slechts in één scène voor, maar in die scène maakt de politieagente een opmerking over de kinderen van haar vriendin.

Representatie

Pixar

De rol van inspecteur Specter wordt ingesproken door actrice Lena Waithe, die daarmee naast acteurs Tom Holland en Chris Pratt staat. De regisseur van Onward, Dan Scanlon, wil met die kleine toevoeging in de film vooral een juiste representatie geven van de wereld waar we in leven. Ook al speelt het verhaal zich af in een fantasiewereld. “Het is een moderne fantastiewereld, dus wij willen die moderne wereld ook op een juiste manier weergeven.” zei hij in een recent interview. Ook een van de producers, Kori Rae, had het erover in een interview: “Toen we de scène schreven, paste het gewoon perfect. Het opende de wereld ook een beetje, en dat is wat we wilden.”

Kritiek

Ondanks de grote primeur zijn de reacties zeer verdeeld. Veel mensen zijn Pixar dankbaar, maar anderen zijn zeer teleurgesteld in de manier waarop het wordt afgebeeld. Het personage zou te stereotiep en te lelijk zijn, en daarbij vinden velen ook dat het niet zo een big issue zou moeten zijn in de media. Op sociale media waren de reacties alleszins zeer verdeeld.

Onward komt op woensdag 4 maart uit in de Belgische zalen. Bekijk hier de trailer:

Gesponsorde artikelen