Citytrip naar Londen aan het plannen? Deze vijf musicals in West End moet je zeker zien

Londen is de stad van de Big Ben, de Tower Bridge, de Britse koninklijke familie en de Thames. Maar daarnaast heeft Londen ook enorm veel te bieden op vlak van musical. De stad krioelt van de prachtige theaters en de meest uiteenlopende voorstellingen zijn er te zien. Deze moet je alleszins in je achterhoofd houden bij je volgende citytrip.

1. Hamilton

Tumblr

In het prachtige Victoria Palace Theatre is de bekendste musical van dit moment te zien. Hamilton vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, de allereerste Treasury Secretary van de Verenigde Staten. Wat opvallend is, is dat schrijver Lin-Manuel Miranda het verhaal vertelt aan de hand van hiphop en rap. Dat is iets wat je niet meteen verwacht bij een verhaal dat zich afspeelt eind 18de begin 19de eeuw. Hamilton is een musical voor wie benieuwd is naar de combinatie tussen de geschiedenis en het heden.

2. The Book of Mormon

Tumblr

De grappigste in dit lijstje is zonder twijfel The Book of Mormon, te zien in The Prince of Wales Theatre. The Book of Mormon gaat over een groep mormonen die vanuit Salt Lake City op missie vertrekken. Klinkt als een serieus onderwerp, maar niet als je weet dat de musical geschreven is door de makers van South Park.

3. Waitress

Tumblr

Waitress The Musical is een hartverwarmende musical, geschreven door Sara Bareilles. Bareilles is zelf ook een gekende actrice en zangeres. Waitress vertelt het verhaal van opdienster Jenna. Ze bevindt zich in een lastige en ongezonde relatie en gaat op zoektocht naar zichzelf en naar wat ze eigenlijk echt wil. De soundtrack leunt aan bij pop, en is ook zonder context perfect te beluisteren. De musical speelt in het Adelphi Theatre en komt binnenkort ook naar Nederland.

4. Dear Evan Hansen

Tumblr

De musical met de grootste high school vibes uit het lijstje. De muziek van Dear Evan Hansen is geschreven door het duo Benj Pasek en Justin Paul. Zij waren onder andere ook verantwoordelijk voor de hits van The Greatest Showman. De musical vertelt het verhaal van Evan Hansen, een student die worstelt met zijn angsten en het vinden van zijn plek op deze wereld. De allereerste Evan Hansen werd gespeeld door Ben Platt, die ondertussen ook te zien was in de Netflix-serie The Politician.

5. Frozen

Tumblr

Het is nog even wachten tot de herfst, maar dan komt ook Frozen naar Londen. De musical, die het verhaal vertelt van de eerste Frozen-film, speelt al een lange tijd op Broadway, maar komt nu dus eindelijk de oceaan over. Speciaal voor die gelegenheid werd in Londen zelfs een volledig nieuw theater gebouwd, zodat er voldoende ruimte is om de show zo goed mogelijk over te brengen.

Meer
Lees meer...