‘Cruella’ is een “gigantische productie met kolossale modescènes”

Op de release van Cruella moeten we nog een paar maanden wachten. Maar maart 2021 komt steeds dichterbij, en dus komen we ook steeds meer te weten over live action-film van Disney over 101 Dalmatians-superschurk Cruella de Vil.

Cruella speelt zich af in het Londen van de jaren 1970. Cruella heet dan nog gewoon Estella en probeert het te maken als modeontwerpster. De film is een soort origin story, een verhaal dat uitlegt waarom Cruella de Cruella is die de hele wereld leerde kennen in 101 Dalmatians.

Cruella-cast

Het is ondertussen al even bekend dat niemand minder dan Emma Stone in de huid (en de dalmatiërbontjassen) van Cruella zou kruipen. Ze wordt vergezeld van haar trouwe handlangers Jasper (Paul Walter Hauser) en Horace (Joel Fry). Daarnaast krijgen we ook Emma Thompson als de Barones te zien.

Ook Mark Strong (1917, Temple, Shazam!) zal in Cruella te zien zijn. Z’n rol is nog niet bekend, maar hij heeft wel voor het eerst over de film gepraat. Dat deed ie tijdens een interview met de entertainmentwebsite Collider.

“Gewoon indrukwekkend”

“Het was zalig op de set”, begint Strong. “Het is zo’n gigantische productie. Er zijn kolossale mode- en ballroomscènes, die gewoon indrukwekkend zijn. Ik mocht die dagen op de set doorbrengen met de twee Emma’s, Emma Stone en Emma Thompson. Het was gewoon fantastisch om te kunnen kletsen met hen tussen de opnames door. En daarna met hen te kunnen acteren.”

“Wanneer de camera’s draaiden, vertelden we dit fantastische verhaal, waarvan ik echt denk dat mensen het leuk zullen vinden. Wat de film doet, is briljant: die werpt een licht op waar de Cruella die we kennen vandaan komt. Het is een ontwikkelingsverhaal, waarin je Cruella ziet veranderen in de Cruella de Vil die we allemaal kennen en maar al te graag haten.”

Disney releaset Cruella in maart 2021.

Meer
Lees meer...