Disney deelt openingsscènes van ‘Mulan’

Hoewel je in België nog even moet wachten voor je de live-action remake van Mulan kan zien op Disney+, is er toch goed nieuws voor de vele fans. Disney deelde namelijk een exclusieve sneak peek, meer specifiek enkele scènes uit het begin van de film.

Mulan moest een van de blockbusters van 2020 worden. Disney rekende op de live-action remake van de animatiefilm uit 1998 om hen een zoveelste succes te bezorgen aan de box office. Maar het coronavirus gooide daarbij roet in het eten en toen moest snel een alternatief gevonden worden.

Disney besloot dan maar om Mulan in te schakelen om van hun streamingdienst Disney+ een succes te maken. De film zal namelijk niet in de cinema verschijnen in Europa en de Verenigde Staten, maar rechtstreeks naar het kleine scherm komen.

Vanaf 4 december op Disney+

In de VS kon je voor een meerprijs VIP-toegang vragen om Mulan al vanaf september te zien op Disney+. Die optie bestaat in België niet, maar vanaf 4 december staat de film sowieso gratis op de streamingdienst.

Ondertussen in Mulan ook beschikbaar op blu-ray en dvd. Om daarvoor reclame te maken deelde Disney een exclusieve clip van de film op YouTube. Daarin zien we meer dan vijfenhalve minuut -nog niet vertoonde beelden uit het begin van Mulan. Zo zien we onder andere hoe Mulan als kind de opdracgt krijgt om de ch’i te verbergen. We krijgen ook te zien hoe een oudere Mulan met een koppelaarster op zoek moet naar een echtgenoot.

Bekijk de sneak peek van Mulan

Meer
Lees meer...