Scooter Braun reageert op Taylor Swift-heisa: “Ik krijg doodsbedreigingen”

Taylor Swift en Scooter Braun hebben – om het zacht uit te drukken – geen al te beste relatie. Braun is in het bezit van de rechten op de oudere muziek van Taylor Swift, waardoor de zangeres haar oude nummers niet meer live kon brengen. In een lang bericht bracht ze haar fans daarvan op de hoogte. En dat lokte blijkbaar heel wat reactie uit bij de Swifties.

De ruzie tussen Scooter Braun en Taylor Swift blijft de gemoederen bedaren. Ook al werd onlangs duidelijk dat de zangeres wél haar eigen oudere nummers zal kunnen brengen op de AMAs. De fans van Taylor Swift zouden namelijk doodsbedreigingen sturen aan het adres van Scooter Braun. Die nu op Instagram zijn kant van de feiten deelt.

Sooter Braun vs. Taylor Swift

De feud tussen Taylor Swift en Scooter Braun is al een tijdje aan de gang. Het begon toen Scooter Braun eerder dit jaar Big Machine Records overkocht. Dat is het label waaronder de muziek van Taylor Swift te vinden is. Maar Scooter Braun en Taylor Swift hadden op dat moment al een geschiedenis.

In een bericht op Tumblr liet Taylor weten dat ze al jarenlang gemanipuleerd en gepest werd door Braun. Ze haalde daarbij verschillende incidenten aan, waarbij ook Justin Bieber, Kanye West en Kim Kardashian betrokken waren. Dat uitgerekend Braun dan de rechten over haar muziek kreeg, was voor Taylor de druppel.

Optreden op de AMAs

De discussie werd onlangs weer actueel nadat Taylor op Twitter een nieuw verhaal deelde. Ze liet daar in een lange boodschap weten dat ze bezig was met het samenstellen van haar set voor de American Music Awards (AMAs). Daar zal Taylor een prijs in ontvangst mogen nemen voor haar muzikale carrière.

De zangeres wilde daarom een set brengen met haar grootste hits, dus ook de nummers die in de handen zijn van Scooter Braun. Maar volgens het bericht van Taylor mocht ze die nummers niet live brengen van Scooter. Daarnaast zouden ze ook niet willen dat Taylor die oude nummers zou gebruiken in haar Netflix-documentaire waaraan ze nu aan het werken is.

“Niet waar”

Big Machine reageerde in een statement al op de beschuldigingen van Taylor Swift. Daarbij lieten Braun en Borchetta (de man achter Big Machine) weten dat ze niets geweigerd hadden. “Op geen enkel moment hebben we gezegd dat ze niet kon optreden op de AMAs of hebben we haar Netflix-special geblokkeerd.”

Ze gingen verder door te zeggen dat ze haar zelfs niet kunnen verbieden om bepaalde nummers live te brengen. “We moeten duidelijk maken dat artiesten geen toestemming van hun label nodig hebben om live optredens op televisie of andere media uit te zenden. Het enige waarvoor ze die wél nodig hebben is de opname van audio en visuele content en om te beslissen hoe die verspreid worden.”

Doodsbedreigingen

Maar nu heeft Scooter ook nog een persoonlijke boodschap gedeeld via Instagram. Daarin laat hij weten dat hij sinds het statement van Taylor heel wat doodsbedreigingen krijgt, gericht aan hem én zijn familie. In die boodschap laat hij ook weten dat hij verbaasd is over de twee berichten van Taylor tegen hem. Volgens hem verliepen hun ontmoetingen namelijk altijd respectvol.

Instagram Scooter Braun
Instagram Scooter Braun

Daarnaast zegt hij ook dat al zijn pogingen tot een gesprek met Taylor Swift geweigerd werden. “Het voelt alsof je zelfs geen intentie hebt om dit conflict bij te leggen.” Maar het is vooral omdat hij doodsbedreigingen gericht aan z’n familie krijgt, dat Scooter z’n verhaal nu ook publiek deelt. Als laatste foto in z’n Instagramreeks deelt hij ook zo’n bericht. Daarin staat het volgende de lezen: “Hey, waarom sterf je niet gewoon samen met je kinderen? Ik zal morgen een geweer komen en jullie dan allemaal door de kop schieten.”

Hoe dan ook hoopt Scooter Braun nog steeds dat hij en Taylor hun conflict op een volwassen manier kunnen oplossen. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Lees hier het volledige statement van Scooter Braun:

https://www.instagram.com/p/B5KRVxYn4E3/
Meer
Lees meer...