Er is drama tussen Justin Bieber en Taylor Swift: dit is waarom

Het laatste drama uit Hollywood is afkomstig van Taylor Swift en Justin Bieber. Al heeft het allemaal maar weinig met die laatste te maken. Het drama heeft namelijk vooral te maken met Scooter Braun, maar Taylor Swift heeft in een post op Tumblr ook Justin Bieber, Kanye West en Kim Kardashian in de zaak betrokken. En daar is vooral Justin Bieber niet blij mee.

Dat Taylor Swift geen katje is om zonder handschoenen aan te raken, wisten we natuurlijk al langer. Maar nu heeft de zangeres publiekelijk haar pijlen gericht op Scooter Braun, Justin Bieber, Kanye West en Kim Kardashian. Hoe het zover is kunnen komen, leggen we graag even uit.

Scooter Braun

Scooter Braun
GettyImages

Aan de bron van het drama ligt Scooter Braun, een grote naam in de muziekwereld. Braun is zelf een producer, maar heeft dit weekend voor 300 miljoen dollar (266 miljoen euro) het muzieklabel Big Machine overgekocht. Onder dat label vallen de eerste albums van Taylor Swift.

De rechten van alle nummers op die albums van Taylor Swift zijn nu dus in handen van Scooter Braun en daar kan de zangeres niet mee lachen. Scooter is namelijk een oude bekende van Taylor en de relatie tussen de twee is behoorlijk verstoord doorheen de jaren.

Pester

Taylor Swift
GettyImages

In een lang bericht op Tumblr uit Taylor Swift haar frustratie over de aankoop van Scooter. “Al jaren smeek ik om mijn eigen werk te bezitten. Maar uiteindelijk kreeg ik de kans om te tekenen bij Big Machine Records om één album ’terug te verdienen’ voor elk nieuw album dat ik aflever. Ik weigerde omdat ik wist dat als ik dat contract tekende, Scott Borchetta (de voormalige eigenaar van Big Machine Records, red.) het label zou verkopen en zo ook mij en mijn toekomst zou verkopen.”

“Ik maakte de hartverscheurende keuze om mijn verleden achter mij te laten. De muziek die ik schreef op de grond in mijn slaapkamer en video’s waarvan ik droomde en die ik uiteindelijk maakte met het geld dat ik verdiende door de spelen in bars, dan clubs, dan arena’s en dan stadiums.” Maar nu is dit nog erger geworden, want Scooter Braun heeft nu de rechten van haar muziek in handen. “Alles waaraan ik kon denken was het onophoudelijke en manipulatieve pesten waar ik jaren mee te maken kreeg.”

Tumblr Taylor Swift Justin Bieber
Tumblr Taylor Swift

Kim Kardashian, Kanye West en Justin Bieber

En dat is waar Kim Kardashian, Kanye West en Justin Bieber in het verhaal worden betrokken. “Toen Kim Kardashian een illegaal opgenomen fragment van een telefoontje verspreidde en Scooter zijn twee klanten (Kanye West en Justin Bieber, red.) bij elkaar bracht om me online te pesten.” Dit bewijst ze met de foto die Justin Bieber op Instagram deelde met de boodschap: “Taylor Swift what up”. Op die foto was hij aan het facetimen met Scooter en Kanye West. Bij die foto heeft Taylor een pijl getekend naar Scooter Braun met de boodschap “Dit is Scooter Braun, die me aan het pesten is op sociale media wanneer ik op m’n laagste punt was. Hij gaat nu alle muziek bezitten die ik ooit heb gemaakt.”

Maar ze heeft nog meer verwijten aan het adres van Scooter en Kanye West. “Of wanneer zijn cliënt, Kanye West, een wraakporno-videoclip organiseerde die mijn lichaam naakt stripte.” Daarmee verwijst Taylor naar de clip van het nummer Famous, waarin ze als naakt wassen beeld te zien is.

Maar de overname van de rechten op haar muziek is voor Taylor de druppel. “Nu heeft Scooter me van mijn levenswerk ontdaan, waarvoor ik de kans niet kreeg om het te kopen. Eigenlijk ligt mijn volledige muzikale erfenis nu in de handen van iemand die het probeerde te ontmantelen. Dit is mijn worst case scenario.”

https://www.instagram.com/p/BzWYdS9Hj5R/

Justins reactie

Justin Bieber voelde zich aangevallen dus reageerde hij al snel op de Tumblrpost van Taylor Swift. Hij begon met een verontschuldiging over de foto die hij deelde met Scooter en Kanye. “Allereerst wil ik mij verontschuldigen voor het posten van die kwetsende Instagrampost. Op dat moment dacht ik dat het grappig was, maar als ik er nu op terugkijk was het smakeloos en ongevoelig.”

Maar de toon slaat al snel over. “Scooter was er altijd voor jou. Doorheen de jaren zijn we elkaar niet meer tegengekomen en hebben we onze verschillen en frustraties niet meer kunnen uitspreken. Dat jij dit nu op sociale media post en mensen aanzet om Scooter te haten, is niet eerlijk.” Zo post Justin Bieber op sociale media.

“Wat probeerde je te bereiken door die blog te posten? Mij lijkt het alsof je sympathie probeerde te wekken, maar je wist ook dat je fans Scooter zouden gaan pesten.” Maar hij eindigt toch met lieve woorden. “Ik weet dat zowel Scooter als ik van je houden. Ik vind gewoon dat de enige manier om een conflict op te lossen, is door communicatie. Bekvechten over het internet gaat volgens mij niets oplossen. Ik ben er zeker van dat Scooter en ik met je willen praten en het conflict, de pijn en alle andere gevoelens op te lossen. Noch Scooter of ikzelf hebben iets negatief over je te zeggen, we willen enkel het beste voor jou. Ik doe normaal niet aan een weerwoord, maar wanneer je iemands persoon wil schenden van wie ik hou, dan overschrijd je bij mij een lijn.”

Team Taylor vs. team Bieber

Ondertussen zijn er twee kampen ontstaan in dit conflict. Enerzijds is er ’team Bieber’ vinden we dan weer Justins vrouw Hailey Baldwin (nu Bieber), Ty Dolla Sign en Demi Lovato. Die laatste twee zijn aangesloten bij het label van Scooter, dus mag hun steun niet als een verrassing komen. Demi Lovato deelde het volgende bericht op haar Instagram Story. “Ik heb te maken gekregen met slechte mensen in deze industrie en Scooter is daar geen van. Hij is een goed man. Persoonlijk ben ik dankbaar dat hij in mijn leven kwam. Stop alsjeblief met mensen neer te halen of te pesten. Er is al genoeg haat in de wereld.”

Het andere team is natuurlijk ’team Taylor’, dat bestaat uit onder andere Cara Delevingne, Halsey, Todrick Hall en Iggy Azalea. Cara reageerde fel op de reactie van Hailey Bieber onder de Instagrampost van manlief. Hailey postte simpelweg “Gentleman“, maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij Cara Delevingne. “Gentleman? Hailey, jij moet je zo vervelen. Ik hoop dat je minder tijd zou verspillen aan opkomen voor mannen en meer voor het begrijpen van vrouwen en het respecteren van hun waardevolle reacties.” Vervolgens richt ze zich tot Justin. “Als een getrouwde man, zou je vrouwen moeten verheffen in plaats van ze neer te halen omdat je je bedreigd voelt. Ik weet niet of je begrijpt wat een verontschuldiging is. Het probleem dat Taylor Swift aanhaalt, gaat veel verder dan een foto en dat weet je. Zoals je zegt, je hebt haar niet gesproken in jaren, wat betekent dat je de situatie niet begrijpt. Ik wel. Neem een stap achteruit en probeer hieruit te leren. We moeten allemaal in hetzelfde team zitten. Einde verhaal.”

https://www.instagram.com/p/BzWfMAWAIkE/

Liegt Taylor?

Een laatste opvallende naam in deze discussie is die van Yael Cohen Braun, de vrouw van Scooter Braun. Zij kiest uiteraard partij voor haar echtgenoot. Maar ze laat ook een interessant weetje los op de wereld. In haar post op Instagram beweert ze namelijk dat Taylor wel op de hoogte was van de overname en dat ze zelfs de kans kreeg om haar eigen rechten op te kopen. Maar dat weigerde ze volgens Yael. Ze haalt ook aan dat haar man het altijd goed voorhad met Taylor en altijd in haar geloofde.

Verder hekelt Yael, ironisch genoeg, het feit dat Taylor het hele conflict wil uitvechten over sociale media. Als caption onder de tekst die de “leugens” van Taylor Swift blootlegt, schreef ze dan ook “Taylor, ik ben hier als je privé wil praten hierover”. Wie er gelijk heeft in heel deze discussie is nog niet duidelijk. Maar wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Lees hier de volledige Tumblrpost van Taylor Swift:

Meer
Lees meer...