‘Bridgerton’: waarom ‘Lady Whistledown’ haar nieuwtjes begon te publiceren

Bridgerton wordt al vergeleken met Gossip Girl vanaf het moment dat Netflix de serie aankondigde. Maar in tegenstelling tot Gossip Girl dat het titelpersonage zes seizoenen lang geheim hield, maakt Bridgerton al op het einde van het eerste seizoen bekend wie die mysterieuze Lady Whistledown is. En die persoon had daar een goede reden voor. Opgelet: dit artikel bevat heel wat spoilers voor wie het eerste seizoen van Bridgerton nog niet helemaal heeft bekeken!

Het eerste seizoen van Bridgerton focust op de relatie van Daphne Bridgerton (Phoebe Dynover) en de hertog van Hastings, Simon Basset (Regé-Jean Page). Maar die relatie zou zelfs niet bestaan hebben, mochten die twee personages zich niet verzet hebben tegen de macht van die mysterieuze Lady Whistledown.

Netflix en Shondaland (het productiehuis achter ook Grey’s Anatomy) beslisten om niet hetzelfde te doen als in Gossip Girl. De twee series worden namelijk al sinds de aankondiging van Bridgerton met elkaar vergeleken. Maar er is één groot verschil: Bridgerton-kijkers ontdekken al op het einde van het eerste seizoen de ware identiteit van ‘Lady Whistledown’.

De outsider

Op het moment dat Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) de mysterieuze Lady Whistledown uit de klauwen van koningin Charlotte (Golda Rosheuvel) wil redden, beseft ze niet dat het haar beste vriendin is die ze helpt. Jep, op het einde van het eerste Bridgerton-seizoen ontdekken we dat niemand minder dan Penelope Featherington (Nicola Coughlan) Lady Whistledown is.

En daar heeft ze zo haar redenen voor. De jonge Penelope is namelijk niet de meest vooraanstaande persoon in de ton. Da’s deels doordat haar familie nogal vaak wat scheef wordt bekeken. Daarnaast is het ook duidelijk dat haar moeder veel meer aandacht heeft voor Pens oudere zussen, Philippa en Prudence.

Reputaties maken of kraken

Ook die zussen zien haar als ‘minderwaardig’. Maar eigenlijk is Pen helemaal niet minderwaardig. Ze steekt met kop en schouders boven haar familie uit, figuurlijk dan. Pen is slimmer dan de andere Featheringtons. Dat blijkt ook uit haar berichten. Ze is bovendien ook veel vriendelijker, tenminste als ze echt zichzelf is. Haar alter ego is namelijk een stuk minder sympathiek.

Als Lady Whistledown (met de stem van de legendarische Julie Andrews) wordt Pen gezien. Ze krijgt aandacht die ze anders helemaal niet zou krijgen. Mensen vrezen haar zelfs. Da’s ook logisch, want één bericht van Lady Whistledown kan iemands reputatie maken of die net kraken. Eén ding is zeker: als er een tweede seizoen van Bridgerton komt, zal de jonge Penelope Featherington een veel belangrijkere rol gaan spelen.

Bridgerton is sinds Kerstmis terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...