‘Bridgerton’: ‘Lady Whistledown’ ontdekte rol door online forums

De hele wereld is al weken in de ban van Bridgerton en één van de centrale personages in de reeks: de beruchte en mysterieuze Lady Whistledown. Kijkers konden haar identiteit ontdekken in de laatste aflevering van het eerste Bridgerton-seizoen. En de persoon die de rol van ‘Lady Whistledown’ vertolkte? Die ontdekte dat pas nadat die de job had gekregen. Opgelet: spoilers!

In het eerste seizoen van Bridgerton stond uiteraard de relatie van Daphne Bridgerton (Phoebe Dynover) en de hertog van Hastings, Simon Basset (Regé-Jean Page), centraal. Maar die relatie zou zelfs nooit bestaan hebben als de beruchte Lady Whistledown er niet was geweest.

Lady Whistledown ontmaskeren

https://youtu.be/nY3SYL7MnIw

De identiteit van dat personage was een groot mysterie doorheen het eerste seizoen van Bridgerton. Het waren niet alleen kijkers die wilden ontdekken wie de geheimzinnige schrijfster was. Nope, ook de koningin (Golda Rosheuvel) was erop gebrand om haar te ontmaskeren. Ze schakelde daarvoor de hulp in van de eigenzinnige Eloise Bridgerton (Claudia Jessie).

Eloise was zelf ook heel nieuwsgierig en schakelde op haar beurt haar beste vriendin Penelope Featherington (Nicola Coughlan) in. Maar Pen had weinig interesse. Zij was vooral bezig met het geheim van haar nichtje Marina (Ruby Barker) en haar gigantische crush op Colin Bridgerton (Luke Newton).

Tijdens de laatste aflevering van het eerste Bridgerton-seizoen was het dan zover. Lady Whistledown deed haar kap af en onthulde haar ware identiteit. Wie nog niet weet wat die identiteit is en dat ook hier niet te weten wil komen, moet nu stoppen met lezen. Huge spoilers ahead!

Geen tijd voor research

Ondertussen weten we dat de jongste Featherington-telg Penelope Lady Whistledown is. Maar actrice Nicola Coughlan wist dat helemaal niet toen ze auditie deed voor de rol van Pen. Dat heeft ze verteld tijdens een interview met entertainmentwebsite Variety.

“Toen ik de eerste keer auditie deed, had ik maar een paar dagen de tijd gehad om me voor te bereiden”, vertelde Coughlan. “Ik had geen tijd gehad om de boeken (van Julia Quinn, red.) te lezen of iets in die aard. Ik dacht gewoon: ‘Laten we dit proberen, en als ik een tweede keer mag komen, dan lees ik alles’.”

Direct de job gekregen

“Maar die twee auditie is er niet gekomen. Ik heb de job direct gekregen. Dus toen dacht ik: ‘Nu moet echt die boeken lezen en uitzoeken wie mijn personage precies is.’ Ik heb ook een hele hoop online fanforums gelezen, omdat de boeken al 20 jaar oud zijn. Mensen vinden die fantastisch en ze voelen zich er zo verbonden mee. Penelope is echt een heel geliefd personage bij fans.

“En het is op zo’n forum dat ik ontdekte dat Pen ook Lady Whistledown was. Toen ik dat zag, dacht ik: ‘Nee, nee, nee, dat kan niet kloppen!’ Ik heb die post echt tien keer gelezen. Die sloeg voor mij nergens op. Hoe gek is dit? Ik kreeg een rol te pakken in een Shondaland-Netflix-reeks en dan nog dié rol.”

Bridgerton seizoen 2?

Eén ding is zeker: als er een tweede Bridgerton-seizoen komt, moet Netflix héél veel vragen beantwoorden. Het is ook duidelijk dat de rol van Penelope Featherington veel belangrijker zal worden, nu bekend is dat ze Lady Whistledown is.

Dat tweede seizoen heeft Netflix nog niet officieel besteld. Da’s ook logisch, want normaal wachten ze bij de streamingdienst ongeveer een maand om die beslissing te maken. De populariteit van de serie doet wel vermoeden dat er een tweede seizoen zal komen. De opnames daarvan staan al gepland om in maart van start te gaan.

Het gat vullen na Bridgerton? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...