‘Bridgerton’-showrunner over die controversiële slaapkamerscène: “Het is een deel van Daphne’s verhaal”

Fans van het betere kostuumdrama kunnen sinds Kerstmis op Netflix terecht. Daar is namelijk het eerste seizoen van Bridgerton verschenen. De serie is een samenwerking tussen de streamingdienst en het productiehuis van Shonda Rhimes. Dat maakte ook onder andere Grey’s Anatomy. Bridgerton is gebaseerd op een boekenreeks. Maar sinds die verschenen is, is de wereld al serieus veranderd.

De eerste acht afleveringen van Bridgerton zijn sinds Kerstmis terug te vinden op Netflix. De streamingdienst werkte samen met productiehuis Shondaland (Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder) aan de verfilming van een boekenreeks. Het gaat om The Bridgertons van Julia Quinn.

Heel veel gesprekken

Het eerste boek in die reeks, The Duke and I, verscheen al in het jaar 2000. En in de voorbije twintig jaar is de maatschappij serieus veranderd. Daar moest showrunner Chris Van Dusen ook rekening mee houden. Zo heeft hij serieus getwijfeld om één belangrijk, maar controversieel slaapkamermoment uit de boeken ook in Bridgerton te laten zien.

Uiteindelijk heeft Van Dusen ervoor gekozen om de passage in de serie te steken. Maar die keuze heeft ie niet snel gemaakt: “We hebben heel veel gesprekken gehad over die ene gebeurtenis”, vertelde hij aan Entertainment Weekly. Maar die gebeurtenis “is een deel van Daphne’s verhaal”. En dus moest die er wel in.

Controversiële scène

Het gaat om een moment in de slaapkamer van de ondertussen hertog en hertogin van Hastings. Daphne (Phoebe Dyvenor) heeft net ontdekt dat Simon (Regé-Jean Page) helemaal geen ziekte heeft waardoor hij geen kinderen kan krijgen. Nope, hij heeft z’n stervende vader gezworen dat ie nooit kinderen zou krijgen.

In het begin van de jaren 1800 waren er uiteraard nog geen voorbehoedsmiddelen. Daarom draaide Simon zich altijd weg voor het ’te laat was’. Wanneer Daphne dat ontdekt, is ze razend. En dus neemt ze het heft in eigen handen. Tijdens hun volgende vrijpartij zorgt ze ervoor dat haar man zich niet weg kan draaien, in de hoop om zo zwanger te worden.

In de boeken nog een stapje verder

De scène is controversieel. Het gaat namelijk om een actie waarmee normaal beide partijen zouden moeten instemmen. Maar Bridgerton heeft de passage uit The Bridgertons een beetje aangepast, om ze iets toegankelijker te maken. In de boeken ging Daphne namelijk nog een serieuze stap verder.

Na haar actie is Simon in de boeken van Julia Quinn vertrokken om zich te bezatten. En Daphne heeft misbruik gemaakt van z’n toestand. Da’s eigenlijk zo goed als een verkrachting. En dat wou Van Dusen niet in z’n serie.

Het eerste seizoen van Bridgerton staat volledig op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...