‘Bridgerton’: Netflix bestelde nog geen tweede seizoen, maar eerste opnames staan gepland in maart

De eerste afleveringen van Bridgerton verschenen nog maar vijf dagen geleden op Netflix. En nu al zou de productie van een tweede seizoen volop aan de gang zijn. De opnames voor dat nieuwe seizoen kunnen in maart 2021 van start gaan. Er is alleen één klein probleempje: Netflix heeft dat tweede seizoen nog niet officieel besteld.

Het ziet ernaar uit dat Bridgerton-fans niet lang zullen moeten wachten voor ze nieuwe afleveringen voor de kiezen krijgen. Bronnen van entertainmentwebsite TVLine (die zeker even betrouwbaar zijn als die van Lady Whistledown herself) hebben namelijk laten weten dat de start van de opnames van het nieuwe seizoen in maart 2021 gepland staat.

Bovenaan top 10

Voor die opnames effectief van start kunnen gaan, moet Netflix wel nog officieel een tweede seizoen bestellen. Dat dat nog niet gebeurd is, komt eigenlijk niet als een verrassing. De streamingdienst wacht gewoonlijk tot een maand na de release van het eerste seizoen om zo’n beslissing officieel te maken.

Maar de kans is heel groot dat Netflix binnenkort met dat nieuws naar buiten zal komen. Bridgerton heeft in z’n vijf dagen op de streamingdienst namelijk de hele wereld veroverd. De serie van Grey’s Anatomy-bedenkster Shonda Rhimes staat momenteel zelfs helemaal bovenaan de top 10 in België. Bridgerton kreeg op Rotten Tomatoes bovendien een critics-score van maar liefst 92 procent.

De Bridgerton-kinderen

Het einde van het eerste Bridgerton-seizoen vraagt niet onmiddellijk een vervolg. Het verhaal van Daphne is namelijk mooi afgerond. Maar in de boekenreeks van Julia Quinn, waarop de serie gebaseerd is, zijn acht boeken verschenen. Die gaan telkens over een andere Bridgerton-telg.

Het eerste boek, dat we in het eerste Bridgerton-seizoen te zien kregen, heet The Duke and I. Dat gaat over de oudste dochter van het gezin, Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en de hertog van Hastings, Simon Bassett (Regé-Jean Page).

Chronologische (en alfabetische) volgorde

Het tweede boek in de reeks heet The Viscount Who Loved Me. Dat vertelt het liefdesverhaal van de oudste Bridgerton-zoon, Anthony. Daarna komen de andere kinderen in chronologische (en alfabetische) volgorde aan de beurt: Benedict, Colin, Eloise, Francesca, Hyacinth en Greogory Benedict.

Of we al die verhalen ook op Netflix te zien zullen krijgen, valt voorlopig nog af te wachten. De kans dat er een tweede seizoen van Bridgerton komt, is dan wel weer groot. Als de opnames daarvan ook effectief in maart 2021 van start gaan, zou het zelfs heel goed kunnen dat we opnieuw op Kerstmis nieuwe afleveringen te zien zullen krijgen.

Het eerste seizoen van Bridgerton staat nu op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...