‘Bridgerton’-acteur Regé-Jean Page (Simon Basset): “Ik hou van romantiek!”

Dankzij Bridgerton is acteur Regé-Jean Page aan het grote publiek voorgesteld. Z’n personage (de hertog van Hastings, Simon Basset) lijkt soms nogal kil en beredeneerd. Maar de acteur is helemaal het tegenovergestelde. Hij houdt van romantiek, en vindt dat de wereld er nog wel wat meer van kan gebruiken.

Toen de hertog van Hastings, Simon Basset, in Bridgerton verscheen, zijn heel wat monden open gevallen. Dat was zowel om z’n indrukwekkende verschijning, maar tegelijk ook om z’n nogal speciale gedachtengang. Het personage had namelijk gezworen om nooit te trouwen, en dat was in het Londen van begin jaren 1800 helemaal niet de gewoonte.

Liefdesverhalen

Simon Basset lijkt soms nogal koeltjes. Maar de acteur die dat personage vertolkt, kan daar niet verder van verschillen. Regé-Jean Page sprak met Entertainment Weekly over de reeks, en over zijn mening over romantische verhalen. “Ik hou van romantiek”, begint hij enthousiast.

“Het is een prachtig iets, en de wereld kan er zeker meer van gebruiken. Eigenlijk is de kern van de meeste verhalen een liefdesverhaal. Of dat nu de bedoeling is of niet. Het is best grappig, want hoe serieuzer een reeks wil zijn door zich van romantiek los te maken, hoe meer het liefdesverhaal naar de voorgrond komt.”

Aantrekkingskracht

De acteur sprak ook over wat iemand aantrekkelijk maakt. Er is namelijk veel meer dan enkel het uiterlijk van een persoon. “Het is een deel van onze huidige maatschappij om in te zien dat Simon op veel manieren aantrekkelijk is, net omdat hij zo negatief tegenover fysieke aantrekkingskracht staat.”

“Enerzijds is er de fysieke aantrekkingskracht, door wat mensen op een bepaald moment aantrekkelijk vinden. Maar Simon is ook heel, héél onaantrekkelijk op verschillende vlakken van z’n persoonlijkheid. Die moeten we dan ‘oplossen’ tijdens de acht turbulente afleveringen van Bridgerton.”

Zoektocht naar echte aantrekkelijkheid

https://youtu.be/zEQ9cL26Tr8

Net dat is waar een romantisch verhaal over gaat, volgens de acteur. Over ontdekken wat écht mooi is aan iemand. “Ik denk dat verschillende mensen objectief gezien mooi zijn op meerdere manieren. En een groot van het genre romantiek gaat volgens mij over de zoektocht naar wat echte aantrekkelijkheid is.”

“Wat is er écht mooi aan iemand? Wat maakt van een hart een echt juweel? Hoe krijg je dat eruit? En hoe herken je dat, ondanks alle glitter, glamour, vuurwerk en felle schijnwerpers?”, sluit de Bridgerton-acteur diepzinnig af.

Het eerste seizoen van Bridgerton is terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...