‘Bridgerton’-showrunner wil Daphne en Simon ook in seizoen 2

Bridgerton seizoen 2 focust op de oudste telg van het gezin: Anthony. Maar de showrunner van de reeks, Chris Van Dusen, zou in dat tweede seizoen héél graag ook Daphne en Simon terugzien. Zij waren het middelpunt van het eerste Bridgerton-seizoen.

Netflix heeft afgelopen week officieel een tweede seizoen van Bridgerton besteld. Dat maakte de streamingdienst bekend met een video vol beelden uit het eerste seizoen van de gigantisch populaire reeks. Tussen die beelden zaten er uiteraard ook héél veel van Daphne (Phoebe Dynevor) en Simon (Regé-Jean Page).

Simon en Daphne

Da’s logisch, want het eerste seizoen van Bridgerton draait helemaal om de relatie tussen die twee. Die begint als een plan om de beruchte Lady Whistledown (met de stem van Julie Andrews) om de tuin te leiden. Door te doen alsof ze een koppel zijn, zou Simon (The Duke of Hastings) namelijk met rust gelaten worden en wordt Daphne veel begeerlijker.

Maar – zoals je al kon vermoeden – zijn Simon en Daphne smoorverliefd op elkaar geworden. De aantrekkingskracht tussen de twee is zelfs zo groot dat er dingen gebeurd zijn die helemaal niet zouden mogen voorvallen. Het eerste seizoen van Bridgerton eindigt heel fijn, met de geboorte van het zoontje van de Duke and Duchess of Hastings.

Bridgerton seizoen 2

In Bridgerton seizoen 2 ligt de focus bij iemand anders. Makers Netflix en Shondaland (het productiehuis achter ook onder andere Grey’s Anatomy) blijven namelijk trouw aan de boeken van Julia Quinn. Het tweede boek in haar Bridgerton-reeks kreeg de naam The Viscount Who Loved Me en gaat over Anthony.

Voor altijd Bridgertons

Maar voor showrunner Chris Van Dusen stopt het verhaal van Daphne en Simon niet na het eerste seizoen van Bridgerton. Tijdens een interview met Today With Hoda and Jenna (via Deadline) vertelde hij namelijk dat hij héél graag de hertog en hertogin terug zou zien in het tweede seizoen van de reeks.

“Ik hoop het”, klonk het daar. “Ze zijn nu natuurlijk de Duke and Duchess of Hastings, maar in mijn gedachten zullen ze altijd Bridgertons blijven. Ik denk dat ze altijd deel zullen uitmaken van de reeks.”

Bridgerton uitgekeken en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...