‘Grey’s Anatomy’ laat na McDreamy nog een geliefd personage terugkeren

De start van het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy eindige met een verrassing van formaat. Hoofdpersonage Meredith Grey zag in een droom namelijk haar overleden echtgenoot terug. Derek Shepherd overleed al in het elfde seizoen van de reeks. En nu keert het team achter Grey’s Anatomy nog verder terug in de tijd en krijgen we een personage te zien dat al in het zesde seizoen verdween.

Het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy gaat over de strijd tegen het coronavirus. En welk personage konden de makers dan het best kiezen om die loodzware strijd tegen Covid-19 beter weer te geven dan titelpersonage Meredith Grey? Juist ja, niemand.

Doden op het strand

Meredith (Ellen Pompeo) is zwaar ziek. Ze is zelfs al verschillende keren bijna gestorven door de ziekte. En alsof dat nog niet dramatisch genoeg is, ontmoet ze op die momenten telkens mensen die voor haar enorm belangrijk waren voor ze stierven.

Zo kwam ze op het einde van de start van dat seizoen op een strand terecht. En daar was ze niet alleen. Nope, in de verte stond iemand naar te zwaaien. Niet zomaar iemand natuurlijk, want het gaat nog steeds om Grey’s Anatomy, maar haar overleden echtgenoot Derek Shepherd.

Meredith en Derek (Patrick Dempsey) voeren niet echt een gesprek. We horen enkel Meredith roepen dat ze haar echtgenoot mist. McDreamy roept terug dat hij dat weet. Op vlak van dialoog stelt de scène heel weinig voor. Maar dankzij de ’terugkeer’ van McDreamy sprongen de tranen al onmiddellijk in de ogen van de kijkers.

Echte gesprekken

En nu heeft Grey’s Anatomy die tranen nog veel talrijker gemaakt. Want in een nieuwe bijna-doodervaring ontmoet Meredith namelijk haar overleden collega en vriend, George O’Malley (T.R. Knight). En die twee voeren wél een echt gesprek.

007 zit op een redderswachtpost op het strand waar Meredith in dromenland nogal vaak belandt. Ze loopt naar hem toe en de twee voeren een gesprek, waardoor het lijkt dat het helemaal geen 11 seizoenen geleden was dat ze elkaar zagen.

George vertelt hoe indrukwekkend hij het vindt hoe Meredith haar kinderen heeft opgevoed. Hij verklapt ook dat hij af en toe eens langskomt om te kijken hoe het gaat. Zij heeft het dan weer moeilijk met z’n dood (en toegegeven: wij ook nog steeds), maar benadrukt dat ze zich er ondertussen heeft overgezet.

Wie is de volgende?

Showrunner Krista Vernoff en hoofdrolspeelster en producer Ellen Pompeo lieten al weten dat Derek Shepherd nog verschillende keren terugkeert in het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy. We wisten ook dat er nog andere overleden personages zouden terugkeren. En George O’Malley behoort uiteraard tot die laatste groep.

Wat niet bekend is, is of er nog andere personages te zien zullen zijn. Wie wij hopen terug te zien? Met stip op één: Lexie Grey. Of misschien toch Mark Sloan/McSteamy? Nee, Ellis Grey. Of misschien Denny Duquette? In elk geval: we hopen dat Meredith nog lang niet doodgaat. Maar ze mag toch nog een paar keer bijna zover zijn, want dan krijgen wij overleden personages te zien.

Meer
Lees meer...