‘Grey’s Anatomy’-actrice Ellen Pompeo dropt bommetje: “Dit jaar zou wel eens het laatste kunnen zijn”

Volgende maand verschijnt het 17de seizoen van Grey’s Anatomy op televisie. Maar het zou wel eens kunnen dat dat ook meteen het laatste wordt. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) deed die opvallende uitspraak tijdens een interview met Variety.

Grey’s Anatomy maakt al sinds 2005 van z’n fans heuse wannabe-dokters. En sindsdien kruipt Ellen Pompeo al in de huid van Meredith Grey. We leerden haar kennen als jonge en ambitieuze geneeskundestudente. Zij was de nacht voor haar eerste stagedag van bil gegaan met een kerel die ze op café had ontmoet.

Meredith Grey’s ongelooflijke leven

Grey’s Anatomy-fans weten uiteraard dat die kerel niet zomaar iemand was. Nope, Derek Shepherd (Patrick Dempsey) bleek haar baas te zijn. In de seizoenen die volgden, kregen we te zien hoe die twee hun onmogelijke liefdesverhaal evolueerde.

Ze werden verliefd, gingen toch uit elkaar, maar eindigden altijd weer samen. Meredith en Derek trouwden, adopteerden en kregen kinderen en maakten ruzie, veel ruzie. Uiteindelijk (in seizoen 12) slaat het noodlot toe: Derek (aka McDreamy) sterft en Meredith blijft alleen achter.

Covid-seizoen 17

Daarna volgen we haar terwijl ze rouwt, en langzaamaan haar weg terugvindt naar relaties. Hoe die er in het 17de seizoen van Grey’s Anatomy zullen uitzien, komen Amerikaanse fans te weten vanaf 12 november. In dat seizoen zal het er sowieso een stuk minder gezellig aan toe gaan.

Het nieuwe seizoen zal zich namelijk afspelen midden in de coronapandemie. Dat het een speciaal seizoen wordt, kan dus helemaal niet als een verrassing komen.

Laatste seizoen?!

Maar misschien wordt het wel héél uniek. Tijdens een interview met Variety liet Ellen Pompeo namelijk uit het niets vallen dat het wel eens het laatste zou kunnen worden.

“Ik doe er constant alles aan om de show zo goed mogelijk te maken”, vertelde ze. “En als producer heb ik het gevoel dat ik dat wel kan doen. Ik bedoel, dit is het laatste jaar van m’n contract. Wil dat zeggen dat dit het laatste jaar wordt? Geen idee, maar het kan wel.”

Grey’s Anatomy-bedenkster Shonda Rhimes laat de reeks in elk geval niet doorgaan zonder Ellen Pompeo. Dat heeft ze al jarenlang verkondigd. Maar of dit nu het moment is, da’s nog niet helemaal duidelijk. Fingers crossed dat het contract van Pompeo nog wat wordt verlengd!

Meer
Lees meer...