‘Grey’s Anatomy’-showrunner wilde eigenlijk coronacrisis niet in seizoen 17

Het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy verschijnt later dit jaar op televisie. En in dat seizoen zullen we te weten komen hoe de coronacrisis de werking van het Grey Sloan Memorial Hospital heeft beïnvloed. Maar bijna zou de pandemie helemaal niet in de reeks te vinden zijn. Showrunner Krista Vernoff had die namelijk liever genegeerd, voor de rest van het team haar overtuigde.

De coronacrisis heeft de productie van het 16e Grey’s Anatomy-seizoen vroegtijdig stopgezet. Met nog vier afleveringen op de teller, moesten de opnames plots stilgelegd worden. De showrunners hebben ondertussen besloten om die vier afleveringen niet meer te maken, maar de verhaallijnen eruit via flashbacks en gesprekken aan bod te brengen.

Grey’s Anatomy zonder corona?

Seizoen 17 van Grey’s Anatomy zal ondertussen vertellen hoe de coronacrisis het Grey Sloan Memorial Hospital heeft beïnvloed. De reeks vertrekt ongeveer anderhalve maand ver in de crisis, maar showrunner Krista Vernoff was eerst van plan om de crisis uit de reeks te laten.

Dat heeft ze verteld tijdens een interview met entertainmentmagazine Variety. “Ik denk dat mensen Covid-19 ondertussen beu zijn, en volgens mij kijken ze naar de reeks om hun gedachten te verzetten”, vertelde ze. Uiteindelijk heeft het Grey’s Anatomy-team anders beslist.

De makers van de langst lopende ziekenhuisreeks ooit vonden dat ze een soort verantwoordelijkheid hadden tegenover hun kijkers, en tegenover zorgwerkers, om de huidige medische crisis in Grey’s Anatomy te verwerken.

https://www.instagram.com/p/CE5P-2yAyZh/

Seizoen 17

Ondertussen zijn de opnames van het 17e seizoen (met corona-verhaallijn) volop bezig. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) deelde een foto vanop de set, en droeg het seizoen op aan alle zorgwerkers, overledenen en achtergebleven families.

“Dit seizoen is voor jullie, met nederigheid, en een beetje humor om ons erdoor te slaan, en oneindige hopen dankbaarheid. Ik hoop dat we jullie kunnen trots maken”, sluit ze af. Het 17de seizoen van Grey’s Anatomy verschijnt vanaf 12 november op televisie in de Verenigde Staten.

Meer
Lees meer...