Coronapandemie verschijnt in het 17e ‘Grey’s Anatomy’-seizoen

Het is bijna onvermijdelijk, maar nu is het ook officieel: in het 17e seizoen van Grey’s Anatomy zal minstens één aflevering in het teken van de coronapandemie staan. De opnames van het seizoen zijn nog niet begonnen, maar de schrijvers zijn al druk in de weer, klinkt het.

Al zestien seizoenen lang weet Grey’s Anatomy een gigantisch publiek te bereiken met originele verhalen, die voor een groot deel gebaseerd zijn op echte gevallen in ziekenhuizen wereldwijd. De makers van de reeks hebben altijd benadrukt dat ze nauw samenwerken met dokters, om een zo getrouw mogelijk beeld te kunnen schetsen.

Het kan dan ook niet als een verrassing komen dat al heel wat dokters hun verhaal zijn gaan doen, in de aanloop van het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy. Het is waarschijnlijk zelfs nog minder verrassend dat het grootste deel van die verhalen over de coronacrisis ging.

“Therapeutische sessie”

“Elk jaar komen dokters ons hun verhalen vertellen”, zei executive producer Krista Vernoff tijdens het Grey’s Anatomy-panel in Quaranstreaming: Comfort TV That Keeps Us Going van de Amerikaanse Television Academy. “En normaal vertellen ze dan hun grappigste of gekste verhalen. Maar dit jaar voelde het meer als een therapeutische sessie.”

“De dokters komen binnen en wij zijn de eerste mensen met wie ze praten over de ervaringen die ze gehad hebben. Ze staan letterlijk te trillen en proberen hun tranen te bedwingen, ze zijn bleek, en ze praten erover als over een oorlog, een oorlog waar ze niet op getraind waren.”

“Kans en verantwoordelijkheid”

Vernoff zat samen in een panel met acteurs/regisseurs Chandra Wilson (Miranda Bailey) en Kevin McKidd (Owen Hunt). En net dat laatste personage is heel belangrijk in deze context. “Hij is echt getraind voor zulke situaties, op een manier die de meeste andere dokters niet kennen”, klinkt het.

De producer noemde het “heel pijnlijk” om te luisteren naar al het lijden dat de patiënten en de zorgwerkers hebben moeten doorstaan tijdens de pandemie. “Ik heb het gevoel dat onze show een kans en een verantwoordelijkheid heeft om sommige van die verhalen te vertellen.”

De opnames voor het zeventiende Grey’s Anatomy-seizoen zijn nog niet begonnen, maar de schrijvers zijn al druk in de weer, verzekerde Vernoff nog.

Meer
Lees meer...