Tv-series doneren mondmaskers en andere middelen aan ziekenhuizen

Over de hele wereld hebben heel wat ziekenhuizen een tekort aan mondmaskers. Verschillende overheden zetten mensen aan om alle mondmaskers die ze bezitten aan die ziekenhuizen te schenken. Ook ziekenhuisseries doen nu mee aan die actie.

Je kent ze wel, de bekendste ziekenhuisseries. Iedereen heeft ooit wel al eens een aflevering van Grey’s Anatomy of The Good Doctor gezien. Deze series slaan nu de handen in elkaar om de ziekenhuizen in Amerika en Canada van mondmaskers te voorzien.

“Magische gift”

Alles begon bij de Amerikaanse ziekenhuisserie The Resident. De productie besloot de ziekenhuizen in Atlanta te voorzien van verschillende middelen. Daarmee helpen ze zowel dokters, verplegers als patiënten die door de drukte van de laatste dagen aan een serieus materiaaltekort leden. Eén van de dokters, Dr. Karen L. Law, postte een foto waarop gigantisch veel mondmaskers, ziekenhuis outfits en andere materialen op te zien waren.

“Aan het volledige team van The Resident, bedankt voor deze ontzettend vrijgevige donatie vanop jullie set. Bedankt voor alle mondmaskers, handschoenen en alles wat we nodig hebben om onze samenleving veilig te houden tijdens #COVID19.” schreef ze. “We hadden gisteren nog een discussie met onze patiënten over hoe de kans bijna onbestaande was dat we nog maskers zouden krijgen. En toch gebeurde het, in de vorm van dit enorm genereuze gebaar.”

https://www.instagram.com/p/B94v9ANlRvP/?utm_source=ig_embed

Ook andere reeksen

The Resident is niet de enige serie die het goede doel steunt. Ook Amerika’s bekendste ziekenhuisserie Greys’ Anatomy heeft handschoenen en andere middelen gedoneerd aan ziekenhuizen. Dat zei producer Krista Vernoff aan de Amerikaanse nieuwssite CNN.

the-good-doctor
Freddie Highmore in ‘The Good Doctor’/ ABC

“Ook bij Grey’s Anatomy hadden we nog een enorme stock aan handschoenen en andere producten die we graag willen doneren. We zijn al onze verzorgers buitengewoon dankbaar tijdens deze periode.” Ook de ziekenhuisserie The Good Doctor, met Freddie Highmore, plant een grote donatie aan een lokaal ziekenhuis in Vancouver, de stad waar de serie wordt opgenomen.

Meer
Lees meer...