‘Grey’s Anatomy’ neemt (op een onmenselijke manier) afscheid van Dr. Alex Karev

Grey’s Anatomy moet het na zestien seizoenen stellen met nog maar één persoon uit de “originele” groep stagiairs. Uit de aflevering die gisteren in de Verenigde Staten werd uitgezonden, bleek namelijk dat Alex Karev afscheid neemt van het Grey Sloan Memorial Hospital, van z’n vrouw en van z’n person, Meredith Grey.

Grey’s Anatomy heeft in z’n zestienjarig bestaan nog maar weinig teleurgesteld. Oké, de personages in de reeks (en hun fans) hebben al heel wat drama moeten doorstaan. Denk maar aan de finale van het vijfde seizoen van de reeks.

Izzie en George

Tijdens de laatste minuten van die aflevering krijgen we te zien dat de “John Doe”, die een vrouw van een vreselijk ongeluk heeft gered, zelf levensgevaarlijk gewond was geraakt. En dat het George O’Malley is! Op hetzelfde moment wordt Izzie Stevens gereanimeerd. De twee ontmoeten elkaar in een soort “tussenwereld”.

Lexie en McSteamy

Een paar seizoenen later zitten dokters Meredith en Lexie Grey, Cristina Yang, Derek Sheperd, Mark Sloan en Arizona Robbins samen in een vliegtuig. Ze zijn op weg om een vergroeide tweeling uit elkaar te halen, maar hun vliegtuig crasht in de wildernis.

Lexie sterft door de druk van de brokstukken van het vliegtuig op haar lichaam, net nadat Mark (aka McSteamy) z’n liefde voor haar verklaard heeft. Heart = broken.

McDreamy

Opnieuw een paar seizoenen later moeten we afscheid nemen van een andere “Mac”. Derek Sheperd (aka McDreamy) raakt zwaargewond bij een auto-ongeval. Doordat het ziekenhuis onderbemand is, ondergaat Sheperd niet de juiste tests, waardoor Meredith hem uiteindelijk moet loskoppelen om hem te laten sterven.

Alex Karev

Grey’s Anatomy loopt ondertussen al zestien seizoenen. Heel wat personages zijn dan ook al de revue gepasseerd. En de ene acteur wordt al wat respectvoller uit de reeks geschreven dan de andere. (Stiekem weigerden we zelf ook om verder te kijken, nadat McDreamy uit Grey’s Anatomy was verdwenen.)

Gisteren was in de Verenigde Staten de allerlaatste aflevering “met” Alex Karev (Justin Chambers) te zien. We schrijven “met” omdat de acteur al niet meer te zien was in de aflevering, hij verzorgde alleen maar de welbekende voice-over.

Mama helpen

De laatste aflevering waarin Alex Karev écht te zien was, werd al uitgezonden in november vorig jaar. Sindsdien was hij “in Iowa, om z’n moeder te helpen”. Maar blijkbaar was daar helemaal niks van aan. Z’n vrouw Jo had die moeder namelijk gebeld en kreeg te horen dat Karev er zelfs nooit geweest was.

Jo stortte helemaal in, omdat ze al een eindje niets meer van Alex had gehoord. Ze was er volledig van overtuigd dat hij haar verlaten had. De scène waarin ze haar breakdown krijgt? Hierzo!

De brief

Uiteindelijk geeft Karev een teken van leven: hij verstuurde een brief naar de mensen die het meest voor hem betekenen. (Maar hoeveel betekenen ze echt voor hem als hij afscheid neemt via een brief?!) De gelukkigen? Jo Karev, Meredith Grey, Miranda Bailey en Richard Webber.

Alex vertelt dat hij vertrokken is. Naar Kansas. Want daar woont Izzie Stevens met haar kinderen. DIE VAN HEM ZIJN.

Karev en Izzie

Als echte Grey’s Anatomy-fan weet je natuurlijk perfect hoe dat gebeurd is. Nee? Dan leggen we het nog even uit! Izzie heeft kanker gehad. Tijdens haar behandeling waren zij en Karev nog een koppel en hebben ze twee embryo’s laten invriezen, just in case.

Jaren later heeft Izzie op haar eentje beslist om die IVF-behandeling verder te zetten, zonder dat Karev van iets wist. Want dat kan blijkbaar, in de wereld van Shonda Rhimes. Alex Karev is dat maar te weten gekomen toen hij Meredith aan het helpen was met haar proces.

Meredith helpen

Ze kon namelijk haar dokterslicentie kwijtraken na een geval van fraude. Karev wilde Meredith helpen en belde iedereen op die haar kende. Die mensen konden namelijk in de rechtbank getuigen in het voordeel van Meredith Grey.

Eén van de mensen die hij daarvoor gebeld heeft, was Izzie. Tijdens hun gesprek hoorde hij plots kinderen op de achtergrond, die de zijne bleken te zijn. Hij vertrok halsoverkop naar de boerderij waar Izzie met haar/hun kinderen woonde.

Iedereen achterlaten

Het is logisch dat Karev de kinderen – Eli en Alexis – onmogelijk kon achterlaten. Hij was zelf opgegroeid zonder erg aanwezige ouders en heeft daar z’n hele leven onder geleden.

Dus om de één of andere reden vonden de schrijvers van Grey’s Anatomy het een goed idee om alle persoonlijke evoluties die Karev in de loop van de reeks heeft doorgemaakt, helemaal overboord te gooien. En daar ging Twitter niet mee akkoord (en wij ook niet!):

https://twitter.com/samiguesmi17/status/1235781696894775297
Meer
Lees meer...