‘Grey’s Anatomy’ breekt record in de Verenigde Staten

Nog heel even en Grey’s Anatomy, de reeks rond arts Meredith Grey, heeft een record op zak. Ze werken bij Grey’s Anatomy op dit moment namelijk aan de 332’ste aflevering en dat is een bijzondere mijlpaal. 

Op dit moment wordt in de Verenigde Staten de 332’ste aflevering van Grey’s Anatomy uitgezonden: de reeks rond de dokters in Grey-Sloan Memorial breekt daarmee een record. Want het is de eerste keer dat een ziekenhuisserie zo lang wordt gemaakt. Het team van Shonda Rhimes heeft intussen 15 seizoenen op haar konto staan.

Stopt Grey’s Anatomy er binnenkort mee?

McDreamy

Met het record laat Grey’s Anatomy die andere grote ziekenhuisserie E.R. achter zich. E.R. schonk ons George Clooney, maar Grey’s Anatomy is verantwoordelijk voor Doctor McDreamy, dokter Derick Shepherd, die intussen al enkele seizoenen niet meer te zien is.

Daarnaast heeft Grey’s Anatomy ook altijd zijn best gedaan om taboedoorbrekend te werken. Enerzijds werkte producent Shonda Rhimes altijd al met ‘rasblinde’ castings. De personages van Grey’s Anatomy werden dus in eerste instantie niet gecast met een bepaald beeld voor ogen. In de eerste productienota’s stond bijvoorbeeld dat Miranda Bailey mogelijk een ‘slanke, blonde’ vrouw kon zijn. Maar uiteindelijk werd Chandra Wilson gecast.

Dr. Meredith Grey

Hét epicentrum van Grey’s Anatomy is natuurlijk Meredith Grey, die van stagiair naar hoofdarts gaat in de loop van de reeks, en ook zij had wat te zeggen over het record van de serie die naar haar personage genoemd is. Ellen Pompeo, die al vijftien seizoenen gestalte geeft aan Grey, liet op Instagram optekenen: “We vieren ALLE stukken ervan! De ups en downs, de levenslessen, de feestjes en de vermoeidheid van hard werken, geschiedenis schrijven en het privilege kennen van dat te doen. Bedankt aan iedereen die met ons op deze trein heeft gezeten … we amuseren ons nog steeds kapot!”

Meer
Lees meer...