Netflix haalt met de bedenkster van Grey’s Anatomy een grote vis binnen

Shonda Rhimes maakt met haar productiehuis Shondaland de overstap naar Netflix. De producer en bedenker van populaire series zoals Grey’s Anatomy verlaat zender ABC en haar nieuwe projecten zullen te zien zijn op Netflix.

Netflix heeft “een van de beste verhalenvertellers in de tv-geschiedenis binnengehaald”, zo laat de streamingservice met trots weten in een persbericht. En met die verhalenverteller bedoelen ze Shonda Rhimes.

In televisieland is Shonda Rhimes een grote naam, want de vrouw is het brein achter Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder. Een vrouw die haar strepen al verdiend heeft dus.

“Shonda houdt van televisie en film, ze is passioneel bezig met aar werk en ze weet haar publiek te geven wat het wil. We zijn heel enthousiast om haar te verwelkomen bij Netflix”, laat de streamingdienst weten volgens Vox. Ook de vaste werkpartner van Rhimes, Betsy Beers, maakt de overstap naar Netflix.

Grey’s Anatomy blijft

Voor de fans van haar bestaande series zoals Grey’s Anatomy is er goed nieuws, want voor die reeksen verandert er niets. We kunnen dus zeker verder blijven genieten van ‘doktersperikelen’ en zo meer.

Volgens The Wall Street Journal zal Rhimes’ overstap naar Netflix haar geen windeieren leggen. Volgens de krant zal Rhimes zo’n 10 miljoen dollar per jaar verdienen, hoewel daar geen officiële duidelijkheid over is. De overstap van Rhimes naar Netflix is een strategische zet om de koppositie in de entertainmentindustrie te winnen, zo zegt The Wall Street Journal ook nog.

Meer
Lees meer...