‘Game of Thrones’-makers strikken ‘Grey’s Anatomy’-ster Sandra Oh voor nieuwe Netflix-reeks

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss kunnen beginnen aan hun eerste Netflix-project. Het duo debuteert op de streamingdienst met The Chair, waarin Sandra Oh (bekend uit Killing Eve en Grey’s Anatomy) en Jay Duplass (The Mindy Project) zullen meespelen.

In augustus al raakte bekend dat David Benioff en D.B. Weiss een nieuwe job hadden na hun werk voor Game of Thrones. Na een ware bidding war trok Netflix aan het langste eind: het duo zou voor de streamingdienst werken aan zowel films als series.

The Chair

https://www.instagram.com/p/B34uJfKJUV1/?utm_source=ig_web_copy_link

En hun eerste project staat eindelijk klaar! De twee mannen worden uitvoerende producenten van de dramedy The Chair. De serie gaat over the Chair (snap je ‘m?) van het departement Engels van een belangrijke universiteit.

Er is nog niet heel veel geweten over de reeks, maar twee van de acteurs zijn wel al bekendgemaakt. Het gaat om Jay Duplass (die je kan kennen uit The Mindy Project) en Sandra Oh. Die laatste vertolkte de rol van Eve Polastri in Killing Eve.

The Chair werd geschreven door Amanda Peet, de vrouw van David Benioff. Ze zal ook naast haar echtgenoot zitten op een uitvoerend producten-klapstoeltje en wordt de showrunner van de reeks. Sandra Oh gaat het koppel ook vergezellen als executive producer.

Grey’s Anatomy geleidelijk aan naar Netflix

Hoe goed we Killing Eve ook vonden, Sandra Oh blijft in onze ogen altijd de immer sarcastische en competitieve Cristina Yang uit Grey’s Anatomy. Oh is niet de eerste Grey’s-ster die de stap naar Netflix maakte. In 2017 al kon de streamingdienst Shonda Rhimes strikken, de bedenkster van de mooiste ziekenhuisserie aller tijden.

Rhimes’ eerste Netflix-serie komt er nog dit jaar aan. Bridgerton is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn en heeft nog geen officiële releasedatum gekregen. The Sound of Music-ster Julie Andrews zal er een belangrijke rol in spelen.

Je tijd vullen tot The Chair te zien is? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...