Die ene bekende scène uit Mary Poppins was bijna verkeerd afgelopen voor Julie Andrews

Mary Poppins spelen, het klinkt als een echte droom, maar voor actrice Julie Andrews was het vooral gevaarlijk. Toch tijdens de opnames van de bekende paraplu-scène, in het begin van de film. Daarbij zweeft Mary Poppins naar het huis van de familie Banks, maar in het echt liep dat toch niet zo vlot. 

Tijdens de opnames van de héérlijke zondagfilm Mary Poppins liep er blijkbaar één en ander verkeerd. Zeker toen Julie Andrews, die dus ook haar eigen stunts deed in haar eerste film, in de lucht hing voor de parapluscène. “Er viel een verschrikkelijke stilte, gedurende een minuut”, zei Andrews tijdens een interview bij The Late Show.

Andrews voerde de stunt met de paraplu dus helemaal zelf uit. Ze hing daarvoor vast in een soort harnas, dat vastgemaakt zat aan kabels. Niet alleen was dat harnas verschrikkelijk pijnlijk om te dragen, maar de kabels werkten ook niet helemaal zoals voorzien. Een slechte dag op ’t werk dus.

Sh*it

Nadat de actrice al even in de lucht hing, voelde ze dat één van de kabels beetje bij beetje doorschoot. Ze vroeg dan ook aan de crew om haar naar beneden te laten komen. “Ik voelde de kabel lossen en vroeg onmiddellijk aan de technici: ‘Excuseer, zou u me eventueel zachtjes kunnen laten zakken, want ik voel me wegglijden en voel me niet helemaal zeker op deze manier.'”

Waarop de crew uiteraard z’n best deed om haar langzaam uit het harnas te bevrijden en op de grond te krijgen. Op dat moment, vertelt Andrews: “viel ik in één keer recht op de grond.” Het was de schrik van haar leven, en had een stuk slechter kunnen aflopen. “Ik heb een paar Engelse, vierletterige scheldwoorden geroepen, dat moet ik wel toegeven.” WIj hebben er alvast niks van gemerkt.

Hier kan je de epische scène nog eens bekijken:

Meer
Lees meer...