‘Game of Thrones’-scenaristen naar Netflix

Game of Thrones-scenaristen David Benioff en D.B. Weiss werken binnenkort voor Netflix. Het duo zal er films en series onder de noemer Netlix Original schrijven, regisseren en producen. Netflix won een biedingsstrijd van studio’s als Disney en Amazon.

David Benioff en D.B Weiss, de makers van de Game of Thrones-verfilming voor HBO, hebben een nieuw contract beet. En blijkbaar was dat niet zo’n makkelijke keuze. Het duo raakte namelijk verzeild in een echte biedingsstrijd. En Netflix had er dus blijkbaar het meest voor over om Benioff en Weiss aan boord te krijgen.

Goede deal

De strijd zou tussen zes studio’s gegaan zijn, waarvan Netflix won van onder andere Disney en Amazon. Het duo zal Netflix Originals maken. Ze zullen werken aan film én series en zullen die zelfs schrijven, regisseren en producen. Hoeveel ze daar precies voor krijgen is niet bekend. Volgens Deadline gaat het om een getal met negen cijfers (nee, dit is geen tikfout).

Beste én slechtste seizoen

Of Benioff en Weiss een échte aanwinst zijn voor Netflix, is na het laatste seizoen van Game of Thrones een moeilijke vraag. Veel fans waren enorm teleurgesteld met het einde van de reeks, maar kenners omschreven dat als tegelijk het beste en het slechtste seizoen van de reeks.

Nog grote namen naar Netflix

De Game of Thrones-schrijvers zijn niet de eerste die Netflix de laatste tijd aangeworven heeft. De voorbije maanden stapten bijvoorbeeld ook Shonda Rhimes en Ryan Murphy over naar de streamingdienst. Rhimes is de maker van onder andere Grey’s Anatomy en Scandal. Murphy kan je dan weer kennen als bedenker van Glee, American Horror Story en Scream Queens.

In afwachting van het eerste Netflix-werk van Benioff & Weiss iets anders kijken? Dat kan! Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...