Er komt een cross-overaflevering van ‘Scandal’ en ‘How To Get Away With Murder’!

Voor fans van ‘Scandal’ en ‘How To Get Away With Murder’ begint 2018 extra goed, want er komt een cross-over tussen de twee populaire Amerikaanse series. Dat maakten de hoofdrolspeelsters Kerry Washington en Viola Davis zelf bekend via hun Instagramprofielen. Wanneer de aflevering juist zal verschijnen, is nog niet geweten. 

Ja, je leest het goed. Annalise Keating (Viola Davis) en Olivia Pope (Kerry Washington) gaan hun krachten bundelen in een cross-overaflevering van de populaire Amerikaanse series Scandal en How To Get Away With Murder. Voor fans van beide series is deze cross-over natuurlijk niet zo’n grote verrassing, aangezien ze door dezelfde vrouw gemaakt worden en ook qua setting en rolverdeling veel gelijkenissen vertonen.

Shonda Rhimes

Scandal en How To Get Away With Murder worden allebei geproducet door de Amerikaanse televisiemaakster Shonda Rhimes, die ook bekend is van Grey’s Anatomy. De series van Shonda Rhimes worden ondergebracht bij het productiehuis ShondaLand.

Rhimes staat bekend om haar sterke representatie van (zwarte) vrouwen in haar reeksen. De beste voorbeelden daarvan zijn de personages Olivia Pope en Annalise Keating, respectievelijk uit de series Scandal en How To Get Away With Murder. In Scandal zien we de sterke vrouw Olivia Pope (Kerry Washington) die als communicatieverantwoordelijke de Amerikaanse president aan die post heeft geholpen. Na zijn verkiezing richt zij haar eigen crisis-managementbureau op, gespecialiseerd in het verdoezelen van schandalen.

In How To Get Away With Murder is de hoofdrol weggelegd voor Annalise Keating (Viola Davis), een professor strafrecht die een paar van haar studenten rekruteert om te werken in haar advocatenbureau. De reeks volgt de verschillende zaken die het team behandelen, maar ook één zaak waarbij ze zelf betrokken zijn.

GettyImages

Twee afleveringen, één verhaal

In een interview met Deadline geeft Peter Nowalk, de bedenker van How To Get Away With Murder meer informatie over de cross-over. “Het zullen twee afleveringen zijn, eentje van Scandal en eentje van How To Get Away With Murder, die achter elkaar geprogrammeerd zullen worden (op de Amerikaanse televisiezender ABC, red.), en zo samen twee uur zullen omvatten.” Wie maar naar een van beide series kijkt hoeft zich volgens Nowalk geen zorgen te maken. “De afleveringen zullen steek houden op zichzelf als je maar naar een van de series kijkt, maar ze zullen een geheel vormen voor wie naar beiden kijkt.”

ABC/Scandal

“Aan het begin van dit seizoen (van How To Get Away With Murder, red.) waren mijn team en ik bezig met de grotere verhaallijn rond Viola’s personage en iets in die verhaallijn was heel geschikt voor Scandal. Toen ik met dat nieuws naar Shonda ging, zag zij ook voor Scandal een verhaallijn die paste binnen het verhaal van How To Get Away With Murder. Het paste zo goed samen dat het voelde alsof we dat al sinds het vorige seizoen aan het plannen waren.”

De afleveringen zullen ook niet afwijken van de grotere verhaallijn van beide reeksen. “Een van de redenen om deze cross-over te laten doorgaan, is omdat het past binnen de verhaallijn van de twee reeksen. De afleveringen staan niet los van de rest van de reeks, het is geen special. Maar het sluit perfect aan bij de rest van het verhaal van de twee series.”

ABC/How To Get Away With Murder

“Kerry en Viola zijn enthousiast”

De twee leading ladies van de reeksen, Kerry Washington en Viola Davis, zijn alvast enthousiast over de samenwerking. “Ik heb gehoord dat Kerry heel enthousiast was toen Shonda het haar vertelde. Viola kreeg meteen een glimlach op haar gezicht toen ze het nieuws hoorde. Ik denk dat ze al lang samen wilden werken buiten het publiciteitswerk dat ze soms samen doen.” Maar het vraagt natuurlijk ook veel van de actrices. “Ze werken dubbele verhalen in deze afleveringen en nemen er een hele aflevering bij in hun, nu al, drukke schema. Het zijn vermoeiende dagen, maar uiteindelijk zal het een memorabel moment zijn voor ShondaLand en dat geeft een enorme energieboost.”

Over wanneer we de afleveringen juist mogen verwachten blijft Nowalk op de vlakte, al licht hij wel een tipje van de sluier op. “De aflevering zal een paar afleveringen voor de finale van Scandal uitgezonden worden.” Zowel Scandal als How To Get Away With Murder zitten momenteel in hun mid-season break, maar vanaf 18 januari beginnen ze allebei aan het tweede deel van het seizoen. Bij How To Get Away With Murder is dat het vierde seizoen, bij Scandal het zevende en laatste. We vermoeden dus dat we niet lang meer zullen moeten wachten op de cross-overafleveringen.

GettyImages

Dit is hoe actrices Kerry Washington en Viola Davis de cross-over leaseden op hun Instagramprofielen:

Later volgde dan de bevestiging door Shonda Rhimes zelf, mét een stukje uit het script:

En ook de eerste foto’s van de actrices samen:

Meer
Lees meer...