Hoofdpersonage verlaat ‘Grey’s Anatomy’ na 16 seizoenen

Acteur Justin Chambers verlaat de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Hij was een van de laatste originele castleden en gaf 16 seizoenen lang gestalte aan dokter Alex Karev. Op 14 november is in de Verenigde Staten zijn laatste aflevering uitgezonden.

Het nieuws op de Amerikaanse website Deadline sloeg fans van Grey’s Anatomy met verstomming. Justin Chambers, bekend als dokter Alex Karev, keert in seizoen 17 niet meer terug naar de populaire televisieserie.

“Er is geen goed moment om afscheid te nemen van een serie en een personage dat de afgelopen 15 jaar zo’n groot deel mijn leven heeft bepaald”, zegt de acteur in een statement. “Maar al enige tijd hoop ik om meer diverse rollen te spelen en een ander carrièrepad in te slaan. En nu ik 50 jaar wordt en gezegend ben met een steunende vrouw en vijf prachtige kinderen, is die tijd gekomen.”

In de Verenigde Staten is het zestiende seizoen van Grey’s Anatomy zojuist afgelopen. Daarin was Chambers nog te zien, maar de aflevering van 14 november was zijn laatste optreden als dokter Alex Karev.

Nog 3 originele castleden

Met het vertrek van Chambers uit de reeks blijven er nog maar drie leden van de origine cast over. De acteur bedankt hen in zijn persmededeling voor de jarenlange samenwerking.

“Nu ik vertrek bij Grey’s Anatomy wil ik iedereen bij productiehuis ABC, creator Shonda Rimes, originele castleden Ellen Pompeo, Chandra Wilson en James Pickens en de rest van de fantastische cast en crew, zowel uit het verleden als heden, en uiteraard ook de fans bedanken voor de buitengewone periode”, zegt hij.

Alex Karev

https://twitter.com/ElysaSheperd/status/1215979828643553280

Dokter Alex Karev was niet alleen een van de meest vertrouwde gezichten van Grey’s Anatomy, hij was ook een van de meest geliefde bij de fans.

Alex Karev is in seizoen 1 een van de vijf stagiairs die stage lopen op het Seattle Grace Hospital. Uiteindelijk zal hij vast in dienst treden in het ziekenhuis als kinderchirurg. Aanvankelijk is hij niet geliefd bij de andere stagiairs door zijn arrogantie en ruw karakter.

Later krijgt dokter Alex Karev wel steeds meer respect door zijn kwaliteiten als kinderchirurg. Hij trouwt twee keer in Grey’s Anatomy, iets wat zijn karakter mee vormt en hem in positief zin doet evolueren.

Nog zeker 2 seizoenen

https://twitter.com/EllenPompeo/status/1216023412377817088

Het vertrek van Justin Chambers betekent gelukkig niet het einde voor Grey’s Anatomy. De reeks werd recent nog vernieuwd voor twee seizoen. Ook Ellen Pompeo, die dokter Meredith Grey speelt, tekende bij voor twee extra seizoenen. Ze liet wel weten dat de reeks naar een einde toewerkt.

Meer
Lees meer...