Stopt ‘Grey’s Anatomy’ er binnenkort mee? 

‘Grey’s Anatomy’ begint in de Verenigde Staten aan z’n veertiende seizoen en daarmee zou de reeks zachtjesaan op z’n einde aan het lopen zijn. Ellen Pompeo, Meredith in de reeks, bevestigde dat zij en showrunner Shonda Rhimes “naar het einde toe werken.” 

Er is weer van alles gaande in het meest dramatische ziekenhuis van Seattle: Grey-Sloan Memorial neemt afscheid van deze twee personages en het ziet er naar uit dat dat voor tenminste één personage definitief is. Maar stopt Grey’s Anatomy binnenkort volledig? In een interview met US Weekly zegt Ellen Pompeo, Meredith, dat zij en Shonda Rhimes aan het werken zijn “naar het einde.”

“Ik weet hoe het eindigt in mijn hoofd.”

Voor Belgische fans, nog geen paniek: Ellen Pompeo tekende nog voor minstens twee seizoenen, ze zal ook gedeeltelijk die twee laatste seizoenen producen. Maar zoals ze bij US Weekly zei, Shonda Rhimes wilde de show maken, zolang Pompeo dat wou. “Maar we hebben het samen beslist”, klinkt het bij die laatste. “Ik denk dat ik weet hoe het eindigt, in mijn hoofd. Maar dat ga ik nu niet zeggen”, zegt ze aan journaliste Christina Garibaldi.

Verder in het interview praat Pompeo nog over de veranderende relatie, die ze heeft met Shonda Rhimes. “Ik heb geleerd van haar dat, zoals elke relatie, deze vriendschap is veranderd en dat je er werk in moet steken, maar dat alles verbetert.” Dat is ook gebleken uit de onderhandelingen van het contract dat Pompeo nu uitvoert.

Bestverdienende actrice

Want ondanks alle geheimhouding in Hollywood, maakte zij vlotjes bekend hoeveel ze nu precies verdient per afleveringen: zo’n half miljoen dollar, en met de producersjob erbij, komt daar nog twintig miljoen per seizoen bovenop. Dat maakt van Pompeo één van de bestverdienende actrices in Hollywood. En hoewel ze acteren in de toekomst niet uitsluit, ligt haar toekomst meer achter camera.

“Produceren en regisseren is waar ik word uitgedaagd en waar ik nog veel te leren heb”, zegt de actrice en producer aan Deadline. “Acteren, dat weet ik niet. Als de juiste rol langskomt en het is interessant, dan zeg ik nooit nooit. Maar ik heb drie kinderen, ik wil niet noodzakelijk de wereld rondreizen. Ik zou niet zeggen dat ik een brandend verlangend heb om in iets anders te acteren.”

Grey’s Anatomy gaat dus zeker nog twee seizoenen verder. Of daarmee een einde komt aan het verhaal van de dokters in Grey-Sloan Memorial, is niet duidelijk, maar het einde, dat is zeker wel in zicht.

Meer
Lees meer...