‘Grey’s Anatomy’-acteurs protesteren mee tijdens Black Lives Matter-mars

Over de hele wereld protesteren mensen tegen het buitensporig politiegeweld tegenover zwarten en racisme in het algemeen. Ook Grey’s Anatomy-acteurs Ellen Pompeo en T.R. Knight zetten zich in voor de Black Lives Matter-beweging. Gisteren gingen de acteurs nog mee protesteren in Los Angeles.

De hele wereld strijdt mee met de Black Lives Matter-beweging. Of toch bijna de hele wereld. Amerikaans president Donald Trump dreigt bijvoorbeeld met de tussenkomst van het leger als gouverneurs en burgemeesters niet strenger optreden tegen betogers.

Maar dat houdt de demonstranten niet tegen. Integendeel. Ze trekken massaal de straat op om hun ongenoegen te uiten over het buitensporige politiegeweld tegenover zwarten, en racisme in het algemeen. Heel wat bekende (en nog veel meer onbekende) gezichten spraken ook al hun steun uit.

Goede vrienden

https://twitter.com/greyspostit/status/1268578413889171456

Ook Grey’s Anatomy-acteurs Ellen Pompeo en T.R. Knight horen bij die groep. Pompeo speelt al sinds het prille begin hoofdpersonage Meredith Grey, en zal dat voorlopig ook blijven doen. Knight is al even uit de reeks verdwenen. Z’n personage George O’Malley overleed namelijk in het zesde seizoen van de reeks.

Maar de twee Grey’s Anatomy-acteurs zijn elkaar niet uit het oog verloren. Pompeo en Knight zijn goede vrienden. En goede vrienden steunen elkaar. Ook als ze willen protesteren tegen politiegeweld en racisme. En da’s precies wat ze eerder deze week hebben gedaan.

Tentoonstelling van macht

Tijdens en na de (vreedzame) mars ging Ellen Pompeo live op Instagram. Ze deelde een videoboodschap waarin ze duidelijk maakte hoe verontwaardigd ze was over de manier waarop net de politie omgaat met de protesten.

“Ik ben al naar verschillende protesten geweest”, begint ze haar verhaal. “Ik heb nog nooit politieagenten met machinegeweren gezien, ik heb nog nooit de National Guard met machinegeweren gezien. We zijn op een mars voor zwarte levens, en we zijn hier om te praten over het feit dat ze ertoe doen, en er zijn machinegeweren en agressie.”

“De politieagenten zelf waren niet agressief, maar hun houding was agressief”, legde Pompeo uit. “Ze staan op daken, ze zitten in auto’s, ze zitten in tanks, en ik heb nog nooit zo’n tentoonstelling van macht gezien.”

Meer
Lees meer...