‘Grey’s Anatomy’ start seizoen 17 “anderhalve maand ver in de coronacrisis”

Het zestiende Grey’s Anatomy-seizoen heeft niet de finale gekregen die de makers voorzien hadden. Door de coronacrisis moesten de opnames namelijk stilgelegd worden, waardoor het seizoen na 21 afleveringen al op z’n einde kwam. Het volgende seizoen van de ziekenhuisreeks zal niet beginnen waar het zestiende gestopt is, maar zal inpikken ongeveer anderhalve maand nadat de coronapandemie uitbrak.

De coronacrisis is nog lang niet verdwenen. Het kan dan ook niet als een verrassing komen dat we de pandemie in verschillende televisieprogramma’s zullen zien terugkeren. En als er één serie is die het sowieso over het virus moét hebben, dan is het wel ziekenhuisserie Grey’s Anatomy.

Tranen bedwingen

Dat de coronapandemie in de reeks aan bod zou komen, was al langer geweten. De makers van Grey’s Anatomy lieten vorige maand al weten dat ze mensen uit de frontlinie gesproken hadden over hun ervaringen in tijden van wereldwijde crisis.

“De dokters komen binnen en wij zijn de eerste mensen met wie ze praten over de ervaringen die ze gehad hebben. Ze staan letterlijk te trillen en proberen hun tranen te bedwingen, ze zijn bleek, en ze praten erover als over een oorlog, een oorlog waar ze niet op getraind waren”, vertelde executive producer Krista Vernoff tijdens het Grey’s Anatomy-panel in Quaranstreaming: Comfort TV That Keeps Us Going van de Amerikaanse Television Academy.

Anderhalve maand

Acteur Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca) heeft tijdens een recenter interview met entertainmentwebsite ET een tipje van de sluier opgelicht. “We zullen het seizoen beginnen ongeveer anderhalve maand ver in de coronacrisis, dus het zal iets later plaatsvinden dan waar we het laatste seizoen gebleven waren.”

Gianniotti vertelde ook dat hij nog geen script gekregen heeft, maar dat de verhaallijn waarmee seizoen 16 abrupt eindigde, via flashbacks en verwijzingen afgerond zal worden. “Maar we zullen dus met een klein gat zitten wanneer we het nieuwe seizoen met die gebeurtenissen zullen laten beginnen.”

September?

Voor de cast en crew van Grey’s Anatomy is het voorlopig nog niet bekend wanneer de opnames opnieuw van start zullen gaan. Momenteel wordt er alles aan gedaan om die binnenkort op een veilige manier te kunnen hervatten. Giacamo Gianniotti liet tijdens het interview vallen dat hij hoopte in september weer aan de slag te kunnen.

Black Lives Matter?

Volgens de acteur zijn de makers van de reeks ook geïnteresseerd in de verhalen van de Black Lives Matter-beweging. “Nu ben ik enkel aan het speculeren, maar alle schrijvers en producers hebben gezegd dat ze geïnteresseerd zijn om de verhalen te vertellen van alles dat rond de Black Lives Matter-beweging gebeurt.”

Meer
Lees meer...