‘Grey’s Anatomy’ seizoen 17 komt eraan: Ellen Pompeo deelt eerste foto vanop de set

De cast van Grey’s Anatomy heeft zich voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer verzameld op de set. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) deelde een foto, met een indrukwekkende boodschap: ze draagt het seizoen op aan alle zorgwerkers. “Dit seizoen is voor jullie, met nederigheid, een beetje humor om ons erdoor te slaan, en oneindige hopen dankbaarheid.”

Zelfs het coronavirus krijgt Grey’s Anatomy niet klein. De opnames voor het zestiende seizoen van de reeks moesten door de uitbraak van het virus vroegtijdig stilgelegd worden, waardoor er 4 afleveringen niet konden worden gefilmd.

Direct seizoen 17

https://www.instagram.com/p/B2mVtSlgLGS/?utm_source=ig_web_copy_link

Die afleveringen laten de makers van Grey’s Anatomy voor wat ze zijn. Uitvoerend producent Krista Vernoff heeft daar eerder al over verteld dat de eerstvolgende aflevering onmogelijk als zogezegde première voor seizoen 17 zou kunnen dienen.

“We kunnen uiteraard niet zomaar opnemen wat normaal aflevering 22 (van seizoen 16, red.) zou worden en daarvan de première maken, want die was helemaal niet ontworpen als première”, klonk het. “We hebben nog heel wat dingen die we nu opnieuw zullen moeten bekijken.”

Coronavirus in Grey’s Anatomy

In het 17de seizoen van Grey’s Anatomy zal het nieuwe coronavirus een belangrijke rol spelen. Dat vertelde Vernoff eind juli tijdens een online panel. “Elk jaar komen dokters ons hun verhalen vertellen”, begon ze haar verhaal. “En normaal vertellen ze dan hun grappigste of gekste verhalen. Maar dit jaar voelde het meer als een therapeutische sessie.”

“De dokters komen binnen en wij zijn de eerste mensen met wie ze praten over de ervaringen die ze gehad hebben. Ze staan letterlijk te trillen en proberen hun tranen te bedwingen, ze zijn bleek, en ze praten erover als over een oorlog, een oorlog waar ze niet op getraind waren.”

Seizoen 17

En dat 17de seizoen wordt nu opgenomen. De acteurs verzamelden voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus op de set van wat de hele wereld kent als het Grey Sloan Memorial Hospital. Ellen Pompeo, die al jaar en dag in de huid en de scrubs van Meredith Grey kruipt, deelde een foto van die eerste dag via sociale media.

https://www.instagram.com/p/CE5P-2yAyZh/

“Eerste keer terug in m’n scrubs …” schrijft Pompeo onder een foto van haar en Richard Flood (dokter Cormac Hayes). “Sinds de opnames werden stilgelegd, zijn 7.000 zorgwerkers overleden aan Covid-19. Ik draag m’n 17de seizoen op aan alle overledenen en aan iedereen van jullie die nu nog verder moet.”

“Dit seizoen is voor jullie, met nederigheid, en een beetje humor om ons erdoor te slaan, en oneindige hopen dankbaarheid. Ik hoop dat we jullie kunnen trots maken”, sluit ze af. Wanneer het 17de seizoen van Grey’s Anatomy op televisie verschijnt, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...