McDreamy verschijnt nog drie keer in ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 17

Deze week konden fans in de Verenigde Staten naar de eerste twee afleveringen van het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy kijken op televisie. En die première haalde zelfs bij ons het nieuws, ook al konden we die hier niet bekijken. De reden daarvoor was de terugkeer van Derek Shepherd aka McDreamy. En die zit er nog niet op, volgens showrunner Krista Vernoff.

Op het einde van de twee uur durende première van het zeventiende Grey’s Anatomy-seizoen zakt Meredith Grey (Ellen Pompeo) in elkaar. Ze begint te dromen. En tijdens de laatste seconden van de aflevering zien fans waarover ze droomt: haar overleden echtgenoot Derek Shepherd (Patrick Dempsey).

Nog drie keer

https://youtu.be/16_S_Mf2E0A

De trailer voor de volgende aflevering van dat seizoen suggereert dat McDreamy nog eens terugkeert. En dat heeft showrunner Krista Vernoff ook bevestigd. Tijdens een eerste interview met entertainmentwebsite Deadline vertelde ze al dat Derek Shepherd in meer dan één scène zou verschijnen.

En daarover heeft ze nu ook meer informatie gegeven tijdens een interview met de Los Angeles Times. Volgens Vernoff zal McDreamy nog drie keer te zien zijn in het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy. Het zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw om dromen gaan. En da’s ook logisch. Want het personage overleed in het elfde seizoen van de reeks.

Ellis Grey

Fans waren volledig verrast toen Patrick Dempsey plots opdook op het einde van de première. Maar ze waren niet alleen. Ook de crew wist van niets, tot op het moment dat de scène opgenomen werd. Vernoff vertelde tijdens interviews dat het Ellen Pompeo was die Dempsey terughaalde.

Ze wilden z’n terugkeer allebei geheim houden. En da’s ook gelukt. Want toen de cast samenkwam om voor de eerste keer door het script te gaan, had Vernoff het doen lijken alsof Meredith haar overleden moeder Ellis Grey zag in een droom. Dat was heel simpel. Ze had gewoon het woordje “Derek” in het script vervangen door “mom“.

Meer
Lees meer...