‘Grey’s Anatomy’: première seizoen 17 eindigt met verrassende terugkeer van McDreamy

De première van het zeventiende Grey’s Anatomy-seizoen zit erop. Dat die aflevering een knaller zou zijn, stond al lang vast. Maar dat die zo indrukwekkend zou worden, had niemand durven hopen. De première duurde maar liefst twee uur en eindigde met het mooiste beeld ooit: een reünie van Meredith Grey en Derek ‘McDreamy’ Shepherd.

Grey’s Anatomy staat erom bekend om z’n fans al graag eens te verrassen. En die verrassing mocht in de première van het zeventiende seizoen van de reeks ook niet ontbreken. Die première stond (bijna) volledig in het teken van het gevecht tegen het coronavirus. De afleveringen zijn dan ook opgedragen aan het zorgpersoneel dat in de frontlinie staat. De première was een crossover-aflevering tussen Grey’s Anatomy en spin-off Station 19.

Coronacrisis

De staf van het Grey Sloan Memorial Hospital heeft het lastig. Want net als het echte ziekenhuispersoneel, moeten de Grey’s Anatomy-dokters en -verplegers zich in gigantische beschermingspakken hijsen vooraleer ze aan de slag kunnen. Die gelijkenis was belangrijk, want seizoen 17 moet de coronacrisis zo correct mogelijk weergeven.

Daarvoor hebben de makers en schrijvers van Grey’s Anatomy zich laten bijstaan door mensen die echt aan de slag moeten tijdens de crisis. Volgens showrunner Krista Vernoff waren er continu drie echte dokters aanwezig in de ruimte waarin de Grey’s Anatomy-schrijvers aan het werk waren. Dat vertelde ze tijdens een interview met entertainmentwebsite Deadline.

You’re not McDreaming

Dat interview had een indrukwekkendere reden dan zomaar ‘de première van het nieuwe seizoen’. Op het einde van die première was namelijk kort een personage te zien dat al in 2015 uit Grey’s Anatomy was verdwenen. Je denkt het goed: McDreamy is terug! Of toch voor even.

Op het einde van de tweede aflevering van seizoen 17 (de première was een dubbelaflevering), zien we Meredith Grey (Ellen Pompeo) in elkaar zakken op de parking van het ziekenhuis. Ze begint te dromen van een strand. En op dat strand staat haar overleden echtgenoot Derek Shepherd (Patrick Dempsey) haar op te wachten.

Meer McDreamy

Krista Vernoff liet tijdens het interview met Deadline ook nog weten dat we het personage opnieuw zullen zien in het zeventiende Grey’s Anatomy-seizoen. En de trailer voor de derde aflevering (die volgende week wordt uitgezonden) is alvast veelbelovend.

https://youtu.be/16_S_Mf2E0A

Het idee om McDreamy terug in de reeks te betrekken kwam van Ellen Pompeo. “Patrick (Dempsey, red.) en ik hebben allebei een huis in Malibu”, vertelde ze tijdens datzelfde interview. “Op een bepaalde dag gingen we samen wandelen. Ik wist dat Krista (Vernoff, red.) een strand-ding wilde doen. En toen was ik plots op het strand.”

“Het idee viel me gewoon plots binnen. Dus ik vroeg aan hem of hij het zag zitten om terug te keren en deel uit te maken van het verhaal dit seizoen. Ik weet dat Patrick een organisatie heeft in Maine waar hij kankerpatiënten en mensen die kanker overwonnen hebben, helpt.”

“Een klein beetje licht”

“Da’s een heel belangrijke bezigheid voor hem. En ik weet dat het voor hem ook belangrijk is om mensen hoop te geven en ze gelukkig te maken. En da’s net wat we met dit moment wilden doen. Er is gewoon zoveel duisternis. En we wisten dat we een klein beetje licht konden creëren door samen te komen.”

“Dus ik denk dat we ongeveer hetzelfde idee hadden: mensen helpen en een glimlach op hun gezichten toveren. Hij was fan van het idee. En we zagen het allebei enorm zitten, en hebben ons tijdens de opnames ook immens geamuseerd.”

Meer
Lees meer...